Brokkoli krémleves I.

Brokkoli krémleves I.

Ilyenkor tavasszal már nagyon hiányzik a friss zöldség, így mivel még nem terem semmi friss finomság, így beérem egy igazán zöld zöldséggel…

Nekem az egyik első számú kedvencem a brokkoli krémleves. Többféleképp készítem, most a legegyszerűbb módját választottam, a brokkoli íze is ebben a verzióban érvényesül szerintem a legjobban.

Brokkoli krémleves I.Hozzávalók: 1/2 kg brokkoli, 2 dl tejszín, 1 liter zöldségleveslé, só, fehér bors
A tálaláshoz pirított zsemlekocka

A brokkolit megtisztítva, rózsákra szedve felteszem főni a zöldségalaplében, picit megsózom és fedő alatt puhára főzöm. Amikor a brokkoli puha, összeturmixolom és beleöntöm a levesbe a tejszínt, megborsozom, ha szükséges sózom még és így kb. 5 percig forralom.
Pirított szemlekockával tálalom.

Brokkoli krémleves I.

Pin It

Vélemény, hozzászólás?