Elhatároztam, hogy az idén nem veszek csoki nyuszit, hanem mindenféle nyuszis finomságot készítek helyette. Például ezeket a csokis nyuszikat. Tartsatok velem, sokkal finomabb, mint a boltban kapható csokinak csúfolt nyulak…
Még a bonbon készítésbe nem mertem belefogni, de ezekkel a csokis nyuszikkal már a mártogatást lehet gyakorolni 🙂 Készült már egy adag nyúl formájú süti, ezek kapcsán jutott eszembe, hogy másképp is készíthetők nyuszkók. A szomszéd kisfiú különösen inspirált, hiszen várta a folytatást… Hát így készültek ezek a csokis nyuszik.
Hozzávalók: 20 dkg babapiskóta, 20 dkg étcsokoládé, 20 dkg fagyasztott meggy vagy meggybefőtt (befőttel édesebb!), 2 cs vaníliás cukor, 10 dkg darált dió, felnőtteknek: 0,5 dl konyak, ízlés szerint még egy kevés porcukor, de én nem tettem bele.
Fehér csokoládé a bevonathoz.
A babpiskótát ledaráltam, a csokit lereszeltem, a fagyasztott meggyet kiengedtem és leturmixoltam, majd az összes hozzávalót összekevertem
Egy olyan masszát kell kapjunk, mint mondjuk a kókuszgolyó vagy a keksztekercs esetében, hogy jól tudjuk formázni. Ezután nedves kézzel megformáztam a nyuszikat, hasonlóan a kókuszos nyuszikhoz.
Az egészet tálcán betettem a hűtőbe, amíg a csokit felolvasztottam vízgőz felett és visszahűtöttem, hogy jól kezelhető legyen.
Aztán néhány nyuszit, belemártogattam a csokiba és rácson hagytam megszilárdulni rajta a csokit.
Színes cukorból lett szemük, orruk.
Jó játékot kívánok hozzá Nektek is 🙂