Majonézes ráksaláta

Majonézes ráksaláta

Mindenféle tengeri herkentyű nagy kedvenc nálunk, sajnos az időnként igencsak borsos áruk viszont ritka kinccsé kategóriába emeli őket. Anyák napjára azért mégis elkészült ez a finomság…

Volt egy kedvenc helyünk (már nem üzemel), egy kis salátabár a városban, ahol többször megfordultunk és az egyik kedvencünk a garnéla farokból készült majonézes saláta volt. Semmi extra nem volt benne, de fantasztikus ízvilága volt. Aztán eltűnt a kínálatból, a főnök egyszerűen kihúzta, ahogy az eladó lány mesélte… Sajnáltam nagyon, de maradt a kísérletezés, hogy az élvezetről ne kelljen lemondani 🙂 Mostanság a nem túl fényes anyagi helyzetemet tekintve sokat nem kísérleteztem ezzel a finomsággal, de Édsanya pont a napokban emlegette fel, így gondoltam beillesztem az anyák napi menübe! A Lidlben lehet kapni fagyasztott King Prawns garnélarák farkat, ami nagyon megfelel erre a célra, van belőle fűszerezett és natúr változat is, én ez utóbbit választottam.

Hozzávalók: 250 gr garnélarák-farok, 2,5 dl tartármártás, “provence” fűszerkeverék, 1 teáskanálnyi almaecet, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál szárított kapor, só, bors

A felengedett rákot az olívaolajon 3 perc alatt átpirítottam, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát és a fűszereket és további 5 percig alacsony hőfokon sütöttem egy serpenyőben.
A “provence” fűszerkeveréket valamikor nagyon régen fedeztem fel, egyszer kaptam valakitől ajándékba, egy német cég gyártmánya. Azóta az összetevők és az íz alapján már magam készítem a következő arány szerint: 1 rész rozmaring, 1 rész bazsalikom, 1/2 rész oregáno, 1/2 rész kakukkfű, 1/3 rész levendula virág ezek mind megteremnek a kertben, szépen leszárítom és összekeverem, aztán jól összetöröm gránit mozsárban és jól záródó üvegben tárolom.
A tartármártás receptjét itt találjátok, ehhez kevertem az almaecetet és amikor meghűlt, akkor a fűszeres rákokat is.

Majonézes ráksalátaEgy éjszakára hűtőbe tettem az egészet, hogy alaposan összeérjenek az ízek.
Friss zöldsaláta leveleken tálaltam

Majonézes ráksalátaEbből az adagból 4 a képen látható kis tálkányi finomság lett, ami előételnek tökéletes mennyiség és Édsanya borzasztóan örült neki!

Majonézes ráksaláta

 

Pin It

Egy hozzászólás a(z) “Majonézes ráksaláta” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Majonézes ráksaláta - Dynamit Kft. - Prémium Minőségű Konyhafelszerelések és Élelmiszerek

Vélemény, hozzászólás?