Narancsos szelet

Narancsos szelet

Tegnap éppen eszem ágában sem volt sütni, de jött a napok óta szokásos délutáni eső és arra gondoltam feldobom a borús napot valamivel. Láss csodát, mire a süti megsült, a nap is kisütött… Lehet inkább napcsalogató szeletnek kéne nevezni? 🙂

Persze a hirtelen jött sütési vágyamhoz az is hozzájárult, hogy egy kedves FB-os ismerősöm, Andrea, feltette ennek a Citromos Blondie receptnek a fordítását az oldalára. Citromos, így egyből beleszerettem… aztán rájöttem, hogy nincs itthon citrom… Így egy kicsit alakult a történet, de most tényleg csak annyiban, hogy a citromot narancsra cseréltem a receptben, tehát lehet kísérletezni 🙂

Narancsos szeletHozzávalók: 1,5 bögre liszt (2,4 dl), 1 teáskanál só, 23 dkg vaj, 1,5 bögre nádcukor, 1 evőkanál reszelt narancshéj (vegyszermentes), 4 tojás, 2 evőkanál frissen facsart narancslé

A mázhoz: 1 bögre porcukor, 2 evőkanál friss narancslé, 1 teáskanál reszelt narancshéj

Egy tálban összekevertem a lisztet és a sót. A vajat, a cukorral robotgéppel habosra kevertem, aztán hozzáadtam a narancshéjat. Egyesével hozzáadtam a tojásokat, folyamatos keverés közben, végül a narancslét is.
A lisztet szintén folyamatos keverés közben adagoltam apránként a masszához.
Sütőpapírral bélelt (28×18 cm) tepsibe öntöttem -ez nem volt túl jó ötlet, az eredeti recept olajjal kikent tapsit ír- és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütöttem.
A mázhoz valókat alaposan kikevertem és a már kihűlt sütire öntöttem. A tálalással megvártam, míg a máz megdermed. Ez volt a legnehezebb, mert fantasztikus illata van 🙂
Narancsos szeletNagyon finom, illatos süti, de nekem túl édes lett. Legközelebb a cukor mennyiségét biztos csökkentem egy kicsit, még akkor is, ha citrommal készül. Írtam, hogy a tepsit olajjal kellett volna kikenni. Javaslom, hogy tényleg így süsse, aki megsüti, az a plusz kis olaj, biztos, hogy még szaftosabbá teszi a tésztát!

Pin It

Vélemény, hozzászólás?