Paradicsomos gnocchetti sardi

Paradicsomos gnocchetti sardi

Valami egyszerűvel gondoltam kezdeni az évet, az ünnepi nagy eszem-iszom után… Még Olaszországban ismerkedtem meg ezzel a tésztával és nagyon megörültem, amikor felfedeztem, hogy itthon is lehet kapni.

 

Tipikus szardíniai tészta, amely kisebb a burgonyás gnocchinál, csak alakjában hasonló, viszont mivel sűrű tészta, így nagyon laktató. Sűrű paradicsomos szószokhoz eszik odakinn, nálunk azért került bele egy kis csirke husi, hogy ne kergessen az ember már az új esztendő elején az asztal körül 🙂

Hozzávalók: 25 dkg gnocchetti sardi, 2 dl házi paradicsomlé, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg csirkemell filé, só, bors, bazsalikom, oregánó (nálam most friss, mert bár tél van, de minden gyönyörűen él a teraszon), 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, a tálaláshoz parmezán vagy reszelt sajt

A tésztát forrásban lévő sós vízben 8-10 perc alatt készre főzöm.
A szalonnát apró kockára vágom, zsírját kipirítom, amikor kezd üveges lenni, hozzáadtam az apróra vágott hagymákat. Amikor a hagyma megdinsztelődött, hozzáadom az apró kockára vágott húst (nagyjából akkorára vágom a húst, mint a tészta), fehérre pirítom és felöntöm a paradicsomlével, fűszerezem és sűrűre főzöm a szószt.

Paradicsomos gnocchetti sardiAmikor kész a szósz, belekeverem a tésztát. Elég gyors volt? 🙂
Parmezánnal hintve tálalom.

Paradicsomos gnocchetti sardi

Pin It

Vélemény, hozzászólás?