Nagyon hamis vadas tészta :)

húsgolyók, hamis vadas tésztával

Az előző bejegyzésben a maradék husikról írtam, de még egy kényes maradék van nálunk, az a leves zöldség… Valahogy mindig sok lesz és mivel finom házi zöldség, igyekszem hasznosítani. Tegnap este pl. így…

A cím nem véletlen, hiszen tényleg nagyon hamis, ízében azonban abszolút a vadasra emlékeztet. No persze nem véletlen 🙂 Párom erősen figyelte a műveletet, amikor elkezdtem karikázni a levesben főtt és megmaradt zöldséget, valamin kikészítettem a serpenyőt 🙂 Aztán úgy döntött, többet nem akar látni belőle, inkább kóstolja majd:
-Nem tudom ebből mit akarsz kihozni, de szólj ha kész 😀 Csak mondom, nem is tudom éhes vagyok-e… – hát nem tudom mi lett volna, ha éhes, mert két akkora tányér tésztát falt be, hogy szerintem az két egész nap kapáló napszámosnak is sok lett volna 🙂

húsgolyók, hamis vadas tésztávalHozzávalók: 2-3 sárgarépa, 1-2 gyökér, 2-3 gerezd zeller (min-mind a húslevesből), 1 kicsi fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 púpos evőkanál mustár, só, 25 dkg spagetti, 6-8 húsgolyó, kevés zsiradék a sütéshez

A tésztát forró vízben kifőztem, ennyi idő alatt pont el is készült a hozzávaló. Annyi segítségem volt, hogy a húsgolyók a fagyasztóban lapultak, így azokat már reggel kivettem és a hűtőben szépen kiengedtek.
A hagymát apróra vágtam és kevés olajon megdinszteltem, a karikákra vágott fokhagymával együtt, amikor már puha volt, hozzáadtam a felkarikázott leves zöldséget. Kicsit átpirítottam és ment melléjük a húsgolyó, hogy minden oldalán kicsit átpiruljon szintén. A tejfölt elkevertem a mustárral, pici sóval és ráöntöttem a zöldséges húsgolyóra. Épp ekkor készült el a tészta, amit nem szűrtem le, hanem egy tésztaszedővel átszedtem a serpenyőbe, így egy picit hígítva a szószt.
Összeforgattam és már tálaltam is.

húgolyó zöldséges tésztávalGyors, egyszerű és remek vacsora, ráadásul a leves zöldség is mind egy szálig elfogyott! 🙂

húsgolyók zöldséges tésztával

Pin It

Vélemény, hozzászólás?