
Készült az idén is néhány üveg lekvár a nyáron, köztük van néhány, amelyik kicsit hígabb állagú maradt, mivel nem főztem túl sokáig, illetve nem került bele cukor sem, csak a gyümölcs. Ezek aztán igazán zamatosak, igazi nyári ízeket rejtenek magukban.
Nagyon jól passzolnak kalácsra, tésztára, de a szilvalekváros süti, illetve nálam muffin sikerén és finom ízén felbuzdulva gondoltam egy merészet és tovább kísérleteztem a lekváros sütivel. Az eredmény egy nagyon ízletes és egyszerű “bögrés” sütemény lett, biztos, hogy lesz még folytatás 🙂
Hozzávalók: 1 bögre (2,5 dl) körtés őszibarack lekvár, 1,5 bögre (2,5 dl) liszt, 1/2 bögre nádcukor, 1 bögre olaj, 2 tojás, 1 cs sütőpor, 5 dkg sütés álló csokicsepp, vagy apróra darabolt étcsoki
A recept igaziból a kefires sütim receptje, de a kefirt kicseréltem benne lekvárra és bár a lekvár nem tartalmaz hozzáadott cukrot, de a gyümölcsök elég édesek benne, így a cukor mennyiségét csökkentettem.
A tojásokat kikevertem a cukorral és a lekvárral, hozzáadtam az olajat, végül apránként a sütőporos lisztet. A csoki darabokat a legvégén kanállal kevertem bele.
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben sütöttem nagyjából 35 percig, de tűpróbával ellenerőzni kell.
Gyümölcsízű, omlós és jó csokis… kell ennél több? Igen, dupla adagban kell sütni 🙂