Ez egy tavaszi hétvégi reggeli vagy egy gyors vacsora. Rántotta paprika kosárkában, hozzá egy kis sonka vagy tarja…
Tudom, tudom, ez nem egy extra recept, mit is nézegess rajta kérdezheted… Igazából csak ötletadónak kerül fel, hogy egy picit feldobjuk a reggelit vagy vacsorát 🙂 No és persze kenyér nem véletlen nincs a képen, ez így ahogy van teljesen elég lehet, csökkentsük a szénhidrátot 🙂
Hozzávalók: személyenként 2 db tojás, 3 karika egy szép duci kaliforniai paprikából, 3 szelet tarja, 3 dkg reszelt sajt, szőlőmag olaj a sütéshez, só, bors, apróra vágott petrezselyem
Az olajat felhevítem, a tojást felverem és belekeverem a sót, borsot, petrezselymet. Megsütöm a rántottát, amibe félidőben beleszórom a reszelt sajtot, ízlés szerint szárazra vagy rezgősre sütöm. A tányérra rendezem a tarját, a két karika paprikát és a paprika karikákba pakolom a rántottát, majd a harmadik karikát félbevágva felteszem a kosár fülét.
Ez csak egy játék, ötletelés arra, hogy a borongós napokon is valami színeset, vidámat együnk:)