Spenótos, sajtos csirkefelfújt – a konyhafőnök ajánlata

Spenótos, sajtos csirkefelfújt

Úgy látszik a felfújt megihlette a konyhafőnököt is, bár húsmentesre nem akarta csinálni, de elég tavasziasra sikeredett. Szerintem egy ilyen finomsággal igazán el lehet kápráztatni a legnagyobb spenót ellenséget is 🙂

Hozzávalók 10 főre:
Csirkemell filé  1 kg
Parajpüré  1 kg
Trappista sajt  0,20 kg
Sárgarépa   0,40 kg
Tojás 5 db
Liszt 0,20 kg
só, őrölt fekete bors, szerecsendió

A csirkemellet apró csíkokra vagy kockákra vágjuk, sóval, borssal enyhén befűszerezzük. A parajpüréből jól kinyomkodjuk a vizet. A sajtot és a megtisztított sárgarépát apró kockára vágjuk. A tojások sárgáját elkeverjük a liszttel, és a fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük. A lisztes keveréket a többi összetevővel jól összeforgatjuk, ízesítjük még szerecsendióval, ízlés szerint még sóval és borssal, majd beleforgatjuk a keményre vert tojás habot.
Őzgerinc formát kivajazunk és beletöltjük az összekevert anyagokat, forró 180 fokos sütőben kb 40 percig sütjük.
Ha elkészült kihűtjük hogy könnyen lehessen szeletelni.

Köretnek ajánlok hozzá steak burgonyát amit szintén a sütőben el tudunk készíteni. A héjas burgonyát jól megmossuk majd cikkekre vágjuk, alaposan befűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával. Meglocsoljuk egy kis olajjal és tepsibe rakjuk. A sütést magasabb hőfokon végezzük amíg meg nem pirul és puha nem lesz. Ez 190-210 fok között lehetséges.

Spenótos, sajtos csirkefelfújtTálalás a képen látható módon, ajánlok hozzá egy kis fokhagymás tejfölt.

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?