Ismét egy süti, amiben nincs hagyományos liszt, sőt ebbe még cukor sem került, tehát majdnem büntetlenül fogyasztható, még így a hirtelen beállt tavaszban is, amikor minden nő háromszor meggondolja mit is egyen 🙂
Csak, mert szeretem…. blog írójának tésztabirodalmában láttam meg ezt a kókuszos sütit, ami náluk családi recept. Gyorsan végig futott az agyamon, hogy ehhez minden van itthon, majd utána az is, hogy bizony ez remekül glutén és tej mentesíthető, valamint ha már lisztet nem teszek bele, akkor bizony cukrot se, Édsanya legnagyobb örömére 🙂
Hát, ilyen gyorsan sütemény még nem fogyott el nálunk az utóbbi időben. Legközelebb biztos, hogy dupla adagból kell készítenem 🙂
Hozzávalók: 1,5 bögre kókusz, 1/2 bögre mandulaliszt, 1/2 bögre eritrit (édesítő), 1/4 bögre kókuszolaj, 1/2 bögre kókusztej, 1 tojás, 1 teáskanál sütőpor (gluténmentes), 1 mokkáskanál vanília aroma, 1 csipet só, 1 doboz cukrozatlan egzotikus gyümölcs konzerv – ennek a levét is beleöntöttem.
A bögre 2,5 dl-es, a konzerv pedig 400 gr-os
A gyümölcs és a tojás kivételével mindent összepakoltam egy tálba és összekevertem, a tojás felvertem villával egy bögrében és hozzáadtam, majd a gyümölcsöt is belekevertem. Nem kell habverő, csak simán akár egy fakanállal ki lehet keverni.
A sütőt 180 fokra melegítettem és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöttem 30 perc alatt.
Szuper lett!!! Örülök, hogy ötletet adhattam 🙂 Puszi 🙂
Tényleg szuper! 🙂 Köszönöm az ötletet! 🙂