Legyen egy kis ünnepi hangulat az asztalunkon is – ez lehetne a mottója ennek az összeállításnak, ami igazából nem egy konkrét recept, sokkal inkább csak egy ötlet arra, hogy játszhatunk a színekkel, színes étkekkel Nemzeti Ünnepünkön…
Ezt az összeállítást anno az Imrei Pékség részére készítettem, akkor épp az Olimpia volt az apropója. Most Nektek is megmutatom, Nemzeti Ünnepünk alkalmából.
Hozzávalók (személyenként): 1 db Imrei Paprikás köményes kifli, 10 dkg apróra vágott csirkemell filé, 1-2 szem paradicsom, 1 csomag mini mozzarella, 1 db zöld kaliforniai paprika, 1 gerezd fokhagyma, majonéz, vaj, só, bors, ízlés szerint
A csirkemell csíkokat vagy darabkákat kevés olajon összesütjük a vékonyra szeletelt fokhagymával, sóval, fehér borssal fűszerezzük. Ha van otthon egy kis darabka gyömbér, bátran vágjunk néhány vékony szeletkét hozzá, megbolondítja a húst.
Míg a hús sül, vágjuk félbe a kiflit, a felét karikázzuk fel, míg a másik felét keresztbe, a kifli vastagságától függően 3-4 szeletre vágjuk. Az Imrei paprikás köményes kifli azért is szerencsés választás, mert jó duci kiflik, nagyon jól szeletelhetők bármilyen formában.
A kifli szeletekből kettőt-hármat tegyünk félre, a többit, a karikákkal együtt ízlés szerint vajjal vagy majonézzel kenjük meg. A zöldpaprikát vágjuk félbe, az egyik felét hagyjuk egyben. a paradicsomot karikázzuk fel.
A megkent kiflikre a magyar zászló színeinek megfelelően helyezzük rá a feltéteket: egy karika paradicsom, egy csík hús, rá egy félbevágott mozzarella, majd egy csík zöldpaprika. A karikáknál alulra kerül egy kocka zöldpaprika, rá a husi, mozzarella, a tetejére a paradicsomok vége és az egészet egy fogpiszkálóval rögzítjük.
A megmaradt csirkemell darabkákat egy evőkanálnyi majonézzel elkeverjük, ügyeljünk, hogy a serpenyőből a fokhagyma szeletkék is belekerüljenek!
A félbevágott paprikába halmozzuk bele a majonézes húst, fedjük be mozzarella szeletekkel, majd paradicsom szeletekkel borítsuk be és a félre tett kifli szeletekkel tálaljuk.
Szép Ünnepet, méltó megemlékezést!