Vacsora, egy kicsit másképp – piros, fehér, zöldben :)

Piros, fehér, zöld vacsora

Legyen egy kis ünnepi hangulat az asztalunkon is – ez lehetne a mottója ennek az összeállításnak, ami igazából nem egy konkrét recept, sokkal inkább csak egy ötlet arra, hogy játszhatunk a színekkel, színes étkekkel Nemzeti Ünnepünkön…

Ezt az összeállítást anno az Imrei Pékség részére készítettem, akkor épp az Olimpia volt az apropója. Most Nektek is megmutatom, Nemzeti Ünnepünk alkalmából.

Piros, fehér, zöld vacsora

Hozzávalók (személyenként): 1 db Imrei Paprikás köményes kifli, 10 dkg apróra vágott csirkemell filé, 1-2 szem paradicsom, 1 csomag mini mozzarella, 1 db zöld kaliforniai paprika, 1 gerezd fokhagyma, majonéz, vaj, só, bors, ízlés szerint

A csirkemell csíkokat vagy darabkákat kevés olajon összesütjük a vékonyra szeletelt fokhagymával, sóval, fehér borssal fűszerezzük. Ha van otthon egy kis darabka gyömbér, bátran vágjunk néhány vékony szeletkét hozzá, megbolondítja a húst.

Míg a hús sül, vágjuk félbe a kiflit, a felét karikázzuk fel, míg a másik felét keresztbe, a kifli vastagságától függően 3-4 szeletre vágjuk. Az Imrei paprikás köményes kifli azért is szerencsés választás, mert jó duci kiflik, nagyon jól szeletelhetők bármilyen formában.

A kifli szeletekből kettőt-hármat tegyünk félre, a többit, a karikákkal együtt ízlés szerint vajjal vagy majonézzel kenjük meg. A zöldpaprikát vágjuk félbe, az egyik felét hagyjuk egyben. a paradicsomot karikázzuk fel.

A megkent kiflikre a magyar zászló színeinek megfelelően helyezzük rá a feltéteket: egy karika paradicsom, egy csík hús, rá egy félbevágott mozzarella, majd egy csík zöldpaprika. A karikáknál alulra kerül egy kocka zöldpaprika, rá a husi, mozzarella, a tetejére a paradicsomok vége és az egészet egy fogpiszkálóval rögzítjük.

A megmaradt csirkemell darabkákat egy evőkanálnyi majonézzel elkeverjük, ügyeljünk, hogy a serpenyőből a fokhagyma szeletkék is belekerüljenek!

A félbevágott paprikába halmozzuk bele a majonézes húst, fedjük be mozzarella szeletekkel, majd paradicsom szeletekkel borítsuk be és a félre tett kifli szeletekkel tálaljuk.

Szép Ünnepet, méltó megemlékezést!

Pin It

Vélemény, hozzászólás?