Már igazán elérhető áron kapható retek, ami ilyenkor a legfinomabb. Mi nagyon szeretjük, salátába, vajas kenyérre… A levelét sem hagyom már egy ideje a piacon, hiszen salátába, levesbe kiváló. De hogy sült retek legyen a vacsora azt bizony nem gondoltam volna…
Gabojszánál láttam meg ezt a sült retket és annyira megtetszett, hogy nem váratott magára sokáig az elkészítése. Meg kell mondjam így magában, néhány krékerrel tökéletes vacsora volt, de szerintem Húsvétkor a sonka mellé is készítek 🙂
Ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, egy kis túróval vagy kecskesajttal is finom és húsmentes vacsora válik belőle.
Hozzávalók: 2 csomag zsenge retek, 2 evőkanál szőlőmagolaj, 2 evőkanál citromlé, 4-5 szál friss kakukkfű, só, bors
A retket megtisztítom, majd félbe, ha nagyobbacska négybe vágom. A serpenyőt felforrósítom a tűzhelyen, beledobálom a retket, meglocsolom az olajjal, a citromlével, sózom, rácsipkedem a kakukkfű levelét és néhányszor összerázva, keverve kinek hogy tetszik a retek méretétől függően kb 10 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha belül már puha, de a külseje még roppan. Én a legvégén tekertem rá frissen a darálóból a borsot.
Szerintem langyosan, kicsit meghűlve a legfinomabb, de ezt mindenki maga döntse el 🙂
Húsmentesen, sokmagos krékerrel ettük.