Sajtos, sokmagos kréker – készíts krékert házilag!

sajtos, sokmagos kréker

A napokban már elkezdtem összeírogatni a hétvégére a bevásárló listát, és épp azon gondolkodtam, hogy a sok édes süti között mi legyen az az apró rágcsálni való, amit Húsvétkor kint lehet hagyni az asztalon és csak úgy rá lehet járni 🙂

Tegnap délután láttam meg a Szeretetrehangoltan blogon ezt a receptet és mivel minden volt hozzá itthon, így gondoltam gyorsan kipróbálom, hisz pont valami ehhez hasonlót kerestem… És tényleg ezt kerestem, apró roppanós falatkák, amit ráadásul büntetlenül lehet rágcsálni!

sajtos, sokmagos krékerHozzávalók: 30 dkg teljes kiőrlésű liszt, 15 dkg magkeverék, 10 dkg reszelt sajt (ementáli), 170 g víz, 60 g lenolaj, 4 g szárított élesztő, teáskanál só

Én teljes kiőrlésű lisztből csináltam, de lehet felezni, az eredeti recept szerint fele sima, fele teljes kiőrlésű. Az utóbbi esetben kevesebb, 40 g olaj elég bele!

Az élesztőt, a lisztet, a sót, a magokat összekevertem, belereszeltem a sajtot, hozzáadtam az olajat, majd fokozatosan gyúrás közben adagoltam hozzá a vizet. Amikor összeállta, letakartam és pihentettem a tésztát egy órát.
Egy óra elteltével vékonyra nyújtottam, felvágtam késsel és sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem. A sütőt 180 fokra melegítettem és kb 20 perc alatt megsütöttem. A tepsiben hagytam kihűlni.

sajtos, sokmagos krékerTermészetesen ne bírtuk ki, még langyosan megkóstoltuk, úgy is nagyon finom, de igazán ropogós reggelre lett!

sajtos, sokmagos krékerZárható üvegben vagy fémdobozban hosszabb ideig tárolható, de ehhez minimum dupla mennyiséget kell sütni, hogy legyen mit tárolni 🙂

sajtos, sokmagos kréker

Pin It

Vélemény, hozzászólás?