A tésztasaláta sokáig nem tartozott a kedvenceim közé, bevallom furcsa volt a hideg tészta. Ez az avokádós tésztasaláta viszont langyosan, azaz meleg salátaként tálalva a legfinomabb.
Sokan úgy tartják, hogy az avokádó keserű lesz hő hatására. Szerintem csak akkor keserű, ha megég. Kóstoltam már több módon, melegen elkészítve, semmi baj nem volt vele, sőt! Ebben a tésztasalátában különösebben nem főztem, csak a forró hozzávalókkal lett összekeverve.
Hozzávalók: 1 érett avokádó, 25 dkg spagetti, 1 dl tejszín, kb 15 cm-es darab póréhagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, 2 evőkanálnyi szőlőmag olaj, tálaláskor frissen őrölt bors, egy karika citrom, piri-piri szósz
A spagettit kifőztem, lehűtöttem. Az olajon megpirítottam a fokhagymát és a póréhagymát, hozzáadtam a tejszínt, sóztam. Mikor forrt, belekevertem a tésztát és elzártam a tűzhelyet. A megtisztított, kockákra vágott avokádót belekevertem, hagytam, hogy az egész langyosra hűljön.
Tálaláskor frissen őröltem rá borsot és pár csepp piri-piri szósszal meglocsoltam.
Fantasztikusan finom és nagyon gyors ebéd vagy vacsora!