
Banános sütivel nálunk ne lehet “mellé nyúlni”, a karamell pedig a hab a tortán 🙂 Ráadásul ez a süti tényleg a legegyszerűbb, gyorsan kész van csak keverni-kavarni kell és már tálalható is az egyszerű banános süti, alatta pedig a finom karamell szósz…
Linda, Nyomozz! Süss! Nyerj! játékának az apropóján keresgéltem nála a banános sütik között, és amikor megtaláltam ezt az eredetileg Rachel Allen receptet, tudtam, hogy nem nyúlhatok mellé vele. Jól gondoltam, ez az egyszerű süti, valami eszméletlenül finom!
Hozzávalók: 12,5 dkg liszt, 3 teáskanál sütőpor, 5 dkg cukor (én csökkentettem az eredetileg 10 dkg mennyiséget, még így is elég édes), 2 db banán, csipet só, 1 db tojás, 2 dl joghurt (eredetileg tej)a szósz: 10 dkg nádcukor, 1 evőkanál méz, 2 dl víz
A szósz hozzávalóit egy kis lábasba öntöttem és összeforraltam, majd félre tettem.
A tésztához kikevertem a tojást a joghurttal és a villával összetört banánnal, a lisztet elkevertem a cukorral, sóval, sütőporral és a kettőt összevegyítettem.
Egy jénai tálba öntöttem (érdemes 20×30 cm-es és legalább 5 cm magas tálat használni, hogy a forrongó szósz ne a sütő aljában végezze!), majd egyenletesen rákanalaztam a szószt.
180 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöttem.
Az alján a banános karamell szósz, a finom szaftos banános süti, hát, ahogy mondtam, amilyen gyors, olyan finom 🙂
Még a porcelán maci is tapsikolt örömében 😀