
Egyszerű és gyors vacsoránk volt a minap, annyira egyszerű, hogy még a tálalásra sem vesztegettünk időt, a serpenyő szolgáltatta az ételt és a terítéket is 🙂 Ráadásul a pirított gomba spárgával nem csak jó párosítás, de laktató húsmentes fogás is…
Kedvenc tavaszi zöldségeim közé tartozik a spárga, mind a zöld, mind a fehér változatát nagyon kedvelem. Ebben a gombás egytálételben fehéret használtam, nagyon jól passzolt a barna csiperke gombához, ami rám kiabált a piacon hogy hozzam haza, olyan szép kis szabályos, egyforma darabok voltak, valamint roppant friss is 🙂
A barna csiperke jóval ízletesebb a fehérnél, ráadásul szilárdabb állagú. Én nem szoktam a friss gombát megpucolni, csak megmosni, így igazán látványos is a fehér spárgával és harsogó zöld petrezselyemmel való párosítása.
Hozzávalók: 25 dkg barna csiperke, 20 dkg fehér spárga, 3-4 szál újhagyma, 1 kis csokor friss petrezselyem (ha nincs friss, akkor 1 evőkanálnyi szárított petrezselyem – Fuchs fűszer), 1 evőkanál olívaolaj, 5 dkg vaj, só, bors
A gombát megmostam, szárastól négybe vágtam, a spárgát megtisztítottam, feldaraboltam, a hagymát apróra vágtam. A kertből az első adag friss petrezselymet már leszüreteltem, így én most Fuchs szárított petrezselymet használtam.
Összemelegítettem az olajat és a vajat, a hagymakarikákat megdinszteltem rajta, majd a serpenyőbe tettem a gombát és a spárgát is. Megsóztam és 5 percre lefedtem a serpenyőt. Ennyi idő alatt nagyjából megpárolódott a gomba és a spárga is, ezután nagy lángon, időnként átforgatva lepirítottam az egészet nagyjából újabb 5-6 perc alatt. Megszórtam a szárított petrezselyemmel és frissen őrölt borssal, összekevertem és lefedve félretettem annyi időre, míg a pirítós elkészült hozzá, így a petrezselyem is új életre kelt 🙂
pirítóssal is nagyon finom, laktató vacsora, de tésztára is el tudom képzelni vagy natúr hús mellé köretként. Ráadásul az egész tényleg nem tart tovább 15 percnél!
Visszajelzés: Pirított gomba spárgával - Fuchs Petrezselyem 15 g