Teriyaki csirke – Szakácsmustra 5. forduló

teriyaki csirke

A Szakácsmustra játék az 5. fordulójához érkezett és egy igencsak ígéretes fiatal séf Donal Skehan került mustrára. Fiatal, szexi és jól főz… kell ennél több, Hölgyek? 🙂
Igen, egy jó teriyaki csirke, amit elleshetünk tőle, levéve szívünk csücskét a lábáról vele 🙂

A Szakácsmustra játék még a tavalyi évben az én fejemből pattant ki és nagyon örülök, hogy másoknak is tetszik, így már az 5. fordulót bonyolítjuk, melynek háziasszony Juci, a fromJuci bloggere. Amilyen helyes fiatal és lendületes Jucink, pont olyan a választása is, egy ígéretes fiatal séf, akit érdemes megismerni, mustrálni 🙂

Bár jártam már Donal Skehan oldalán, de még nem főztem tőle. A mostani szakácsmustrára több dolgot is kiválasztottam, hűen magamhoz az édességekkel kezdtem, de múlt hét szombaton egy annyira ígéretes ételt posztolt Skehan, hogy nem tudtam neki ellenállni és azonnal elkészítettem. Azóta még kétszer (nem tévedés, két naponta ez készült most 🙂 ) került az asztalunkra, mert, gyors, egyszerű és fantasztikusan finom a teriyaki csirke.

A recept egyszerű és követhető, valamint jól variálható, ha éppen valami hiányzik hozzá, nem kell kétségbeesni, csak kicsit átgondolni. Abszolút nem okozott csalódást, valóban olyan gyorsan elkészül, ahogy írja és még hasonlít is az általa posztolt fotókhoz 🙂

Néhány dologban változtattam, mert nem volt mindenem itthon, így én a saját verziómat írom le, de ez fantasztikumában nem sokban tér el az eredetitől 🙂 Ha mégis, akkor jöhet a fiatalember reklamálni és megfőzheti nekem az Ő variációját 🙂

Teriyaki csirkeHozzávalók: 50 dkg csirkemell filé csíkokra vágva, 3 gerezd fokhagyma, 1 piros chili, kimagozva, apróra vágva, 1 lime reszelt héja és fél leve, 5 evőkanál sötét szójaszósz
1 evőkanál sötét nád cukor, 1 evőkanál napraforgóolaj, 1 evőkanál mogyoróolaj, nagy csokor koriander levél, 30 dkg tészta
Tálaláshoz: 6 újhagyma, kis marék szezámmag, 1 piros chili

Mivel nem volt egyben csirkemell itthon csak szeletben, így azt felcsíkoztam, amolyan jó ujjnyi csíkokra és ez került a pácba, ami a következőkből áll:
A 3 gerezd fokhagymát apróra vágjuk, a chilit kimagozzuk és apróra vágjuk, majd összeforgatjuk a szójaszósszal, az olajokkal, a cukorral, bele reszeljük a lime héját és hozzáadjuk a felének a levét. Minimum 30 percre letakarva hűtőbe tesszük, de ha lehet akár egy éjszakát is így maradhat, nem sértődnek meg a csirke csíkok, kipróbáltam 🙂

Én nem tepsiben sütöttem, hanem serpenyőben, jól felhevítettem egy serpenyőt, pácostól beleborítottam a csirke csíkokat és kb. 6 perc alatt megsültek. Ekkor elzártam alatta az energiát és megszórtam a koriander levéllel, majd lefedtem. Tettem mindezt azért, mert csak fagyasztott koriander levelem volt itthon, így nem főztem meg, de felmelegedett a húson, olyan volt, mint a friss, csak nem olyan szép zöld 🙂

teriyaki csirkeA kifőtt tésztát lecsepegtettem, majd forrón összeforgattam a csirkével. A tálon szórtam rá az újhagymát és a chili karikákat, valamint meglocsoltam a lime másik felének a levével. A szezámmagot lefelejtettem róla 🙂 Másodszor már került rá, jó vele, de azért nem kell elszaladni vásárolni, ha épp csak az hiányzik!

teriyaki csirkeKöszi Juci, nagyon jó választás volt és köszi Donal Kehan, örülök, hogy megismerhettelek, szerintem találkozunk még 🙂

 

 

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?