Cukkinis rakott palacsinta

Cukkinis rakott palacsinta

Palacsinta nálunk minden formában jöhet, lehet az édes vagy sós, hajtogatott, tekert vagy akár rakott 🙂 Most egy cukkinis rakott palacsinta készült, ami tulajdonképp egy sós palacsinta torta.

Palacsinta amúgy üresen akkor marad nálunk, ha pont annyival többet sütök, amennyi “maradékot” szeretnék 🙂 Így történt ez most is, a napokban volt babgulyás után igény szerint lekváros és kakaós palacsinta és eleve 10 darabbal többet sütöttem, amit aztán elrejtettem a hűtőben 🙂

Mivel én alapvetően nem teszek cukrot a palacsintába, így akár sós, akár édes töltelék kerülhet bele. A palacsinta így készül nálam.

cukkinis rakott palacsintaHozzávalók: 10 db palacsinta, 20 dkg csirkemell filé, 1 közepes cukkini (kb 30-40 dkg), 20 dkg füstölt sajt, 1 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, 2,5 dl tejföl, só, bors, bazsalikom

Igazából, mindent lehet ízlés szerint variálni benne, ez egy gyors és akár maradékok eltüntetésére is alkalmas ötlet.
1 dl tejfölt kikevertem a 2 tojással, ízlés szerint megsóztam. 1 dl tejfölt pedig elkevertem a reszelt sajt kétharmadával.
A hagymákat karikára vágtam és egy csepp olajon megfonnyasztottam, majd rátettem a cukkini karikákat, sóztam, borsoztam és megpároltam a cukkinit.
A csirkemellet csíkokra vágtam és kevés olajon megsütöttem, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítve.

Ezután következett a rétegezés egy sütőpapírral borított tepsire, a következők szerint:

2 palacsinta, rá 2-3 evőkanál tojásos tejföl, 1 palacsinta, rá a cukkini fele, 1 palacsinta, rá 2-3 evőkanál tojásos tejföl, 1 palacsinta, erre jött a csirkemell réteg, amire rá adagoltam a sajtos tejfölt, majd 1 újabb palacsinta, rá 2-3 evőkanál tojásos tejföl, 1 palacsinta, arra a maradék cukkini, 1 palacsinta, rá 2-3 evőkanál tojásos tejföl, végül 2 palacsinta, a tetejére a maradék tejföl és reszelt sajt.

Előmelegített 180 fokos sütőben addig sütöttem, míg a sajt rápirult.

Cukkinis rakott palacsintaEgy kissé meghűtve már remekül lehet szeletelni!

Cukkinis rakott palacsintaEgészen biztos vagyok benne, hogy darált hússal, vagy akár pörkölt maradékkal is nagyon finom lenne a végeredmény 🙂

Cukkinis rakott palacsinta

 

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?