Nyár végén gyakori vendég nálunk ez a tésztaétel, méghozzá, úgy 8-9 éve egyfolytában 🙂 Kápia paprika szezonban nem maradhat sült paprika illat nélkül a konyha, még ha elsőre kissé “macerásnak” is tűnik elkészíteni. Higgyétek el, a sült paprikás spagetti, megéri azt a kis macerát…
Ahogy a bevezetőben írtam, valamikor 8-9 évvel ezelőtt láttam a tv-ben Sthal Konyhájában a sült paprikás tésztát. Nem biztos, hogy pontosan ugyanez volt a recept, de az alapja biztos, hogy kaliforniai paprika volt, megsütve. Nálam ez időközben kicserélődött kápia paprikára, a paprika lekvár készítésénél rájöttem, ez sokkal finomabb! Egyszerű és gyors – ha a paprika sütést nem számoljuk bele, de az akármikor elvégezhető előtte…
Hozzávalók: 1 kg kápia paprika, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 2-3 evőkanál olíva olaj, 35 dkg spagetti, só, bors
A paprikát megmosom, tepsire rendezem egy sütőpapíron, majd 200 fokos sütűben megsütöm. Addig sütöm, amíg fekete nem lesz a héj rajta legalább foltokban. Aki teheti süsse grill rácson, még finomabb lesz a végeredmény!
Egy csipesz segítségével a forró paprikákat egy nejlon zacskóba szedem és bekötöm, így hagyom kihűlni.
Lehet persze tálba is szedni és alaposan letakarni, a lényeg a gőz, ami felpuhítja a paprika héját és így nagyon könnyen lejön. Amikor kihűlt, megpucolom és csumájától, magjaitól is megszabadítom a paprikát.
A tésztát forró sós vízben kifőzöm, lecsepegtetem, a megpucolt paprikát csíkokra vágom.
A fokhagymát megpucolom, karikákra vágom. Egy serpenyőben olajat hevítek, megpirítom rajta a fokhagyma szeleteket, hozzáadom a paprikát és a tejszínt, sózom, borsozom, majd összekeverem a tésztával. Addig hagyom a serpenyőt a gázon, míg a tejszín kicsit kiforrja magát.
Forrón tálalom.
Nekem az előző sütésből volt még zöld és sárga kápiám is egy-egy szem, így azt is hozzáadtam, hogy színesebb legyen a végeredmény 🙂
Visszajelzés: Sült paprikás spagetti - Dynamit Kft. - Prémium Minőségű Konyhafelszerelések és Élelmiszerek