Gyors kakaós csiga

Gyors kakaós csiga

Hónapokkal ezelőtt terjedt futótűzként az interneten ez a recept villámgyors kakaós csiga néven. Sokáig nem éreztem késztetést a kóstolásra, mígnem barátnőm megcsinálta én pedig rácsodálkoztam, hogy milyen finom is…

Akkor le is írtam a receptet, majd készült belőle egy sós változat, ami szintén nagyon gyors és nem kevésbé finom. A múltkor jutott eszembe, hogy kéne valami gyorsat sütni és akkor beugrott, hogy itt ez a jó kis kakaós csiga, megcsinálom. Most meg eszembe jutott bejegyzést is írni belőle, hiszen jól jöhet a suliba is uzsonnára 🙂

Gyors kakaós csiga

Hozzávalók: 1/2 kg túró, 1/2 kg liszt, 1/2 dl tej, 12 evőkanál olaj, 7 g sütőpor, 10 dkg cukor, csipet só, kb. 6 evőkanál olaj a tészta lekenéséhez, 4 csapott evőkanál kakaópor, 8 evőkanál cukor

A túrót összetörtem villával, majd késesbetétű robotgéppel, jó alaposan. A gépben hagytam és fokozatosan hozzáadagoltam a tejet, közben mindig kevergetve, majd az olajat és a cukrot, csipet sót. Ezután bele adagoltam sütőporral elkevert lisztet. Amikor a tészta összeállt, lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal kinyújtottam kb fél cm vastagra.

Megkentem olajjal, majd megszórtam a cukorral elkevert kakaóval. Feltekertem, mint egy rétest és a tekercsből kb. másfél cm-es darabokat vágtam. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütöttem. Nem kell, hogy megbarnuljon, nem lesz nyers a tészta akkor sem, ha szép világos marad.

Gyors kakaós csigaAki extrán cukrosan szereti még langyosan megszórhatja porcukorral, de szerintem így ahogy van tökéletes 🙂

Gyors kakaós csiga

Pin It

Vélemény, hozzászólás?