Rakott batáta, a diétás rakott krumpli

Rakott batáta

Köretnek, de könnyű vacsorának is remek választás lehet a batáta, vagyis édesburgonya. Ebben a receptben egy húsmentes rakott batáta szerepel, amely önálló fogásként is megállja a helyét.

Későn szoktunk vacsorázni, így ha van rá lehetőség igyekszem olyan vacsorát készíteni, ami kevesebb szénhidrátot tartalmaz. A batátával mér régebben jó barátságot kötöttem, bár az ára kissé riasztó, de egy nagyobb darab elég két fő részére például ebben a rakott ételben. Az édeskés íze elsőre furcsa lehet, de fűszerekkel nagyon jól ellensúlyozható.

Rakott batátaHozzávalók: 30 dkg batáta, 4 tojás, 1 kisebb cukkini, 2 dl zabtejszín (tejföl is tökéletes, ha nem diétázik az ember leánya 🙂 ), ízlés szerint sajt a tetejére, én 10 dkg Anikó sajtot használtam, só, bors, oregánó, kevés zsiradék (kókuszolaj) a tepsi aljára

A batátát nem szükséges előre megfőzni, gyorsan fő, így tökéletesen megpuhul az ételben. A tojásokat megfőztem, majd ahogy a rakott krumplit készítem összeraktam az ételt. A kikent tepsibe került egy sor batáta, megszórtam fűszerekkel, majd rá egy sor karikára vágott tojás, meglocsoltam a tejszín felével, rá a karikára vágott cukkini, majd egy sor batáta, fűszer, rá ismét karikára vágott tojás és tejszín. A tetejére egy kis reszelt sajt.

Persze tetszés szerint lehet rétegezni, kisebb tepsiben sütve magasabbra is lehet rakni, ízlés szerint 🙂

180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sül.

Rakott batátaSok-sok zöldsalátával egy igazán laktató finomság, de köretnek is kiváló lehet sült csirke vagy hal mellé 🙂

Rakott batáta

Pin It

Vélemény, hozzászólás?