Bundás kenyér a sütőből

Bundás kenyér a sütőből

Talán nem is jó a címe ennek a fenséges reggelinek, mert nem feltétlen kenyér kell hozzá, én például szikkadt magos kifliből készítettem, de bármi lehet az alapja, amit már nem szívesen ennénk meg reggeli szendvicsnek 🙂 Az igazi töltött bundás kenyér a sütőből, itt található…

Az alap ötletet egy kedvenc videó megosztó oldalamról a Tasty-n terjedt el a múlt hónapban, de ott egy olyan előkészített croissan tésztát használnak, ami nálunk nem kapható. Így magyarosítottam 🙂
Ráadásként ebben a formában remek maradék mentő ötlet is!

Ha szereted a kívül roppanós, belül lágy és krémes ételeket, akkor ez a Te reggelid 🙂

Bundás kenyér a sütőbőlHozzávalók: 3 szikkadt kifli/zsemle/vagy egyéb pékáru, 3 tojás, 5 dkg sonka, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl rizstejszín, 5 dkg Violife mozzarella sajt
Természetesen hagyományos tejszínnel és sajttal is elkészíthető.

A kiflit karikákra vágtam,

Bundás kenyér a sütőbőlegy tálban felvertem a tojásokat a tejszínnel és jól összeforgattam az egészet

Bundás kenyér a sütőből Mint a képen látható rossz sorrendet választottam 🙂 Érdemes először a tejszínt elkeverni, majd úgy hozzáadni a tojásokat, akkor biztosan elkerülhető a csomósodás!

Hozzáadtam a karikára vágott kolbászt, a felcsíkozott sonkát és a reszelt sajtot,

Bundás kenyér a sütőbőlAz egész keveréket egy tűzálló tálba borítottam, kicsit elrázogattam benne, de hagytam, hogy mai divatos szóval rusztikus formája legyen, tehát nem kell elegyengetni, hagyni kell, hogy kiálló kifli darabkák legyenek, mert azok pirulnak jó ropogósra 🙂
200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöttem.
Bundás kenyér a sütőbőlFentieken kívül bármilyen hűtőben “talált” egy-két szelet felvágott, fél paprika, kicsike ez + az felhasználására remek lehet egy nem szokványos reggeli gyanánt 🙂

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?