3 alapanyag, néhány perc előkészület, 10 perc grillezés vagy 20 perc sütés a sütőben és isteni illatok a konyhában… No, meg egy fantasztikus ízvilágú előétel vagy körettel főétel, amivel biztosan elkápráztathatunk mindenkit!
Már nem emlékszem honnan került ez a recept a konyhánkba, Édsanya hozta az ötletet tízen évvel ezelőtt… Azóta rendszeresen készítjük, mikor ritkábban, mikor sűrűn 🙂 Nagyon szeretjük, igazi különlegesség és rettenetesen egyszerű elkészíteni!
Hozzávalók: személyenként 2-3 gomba kalap, gombánként 1-2 szem aszalt szilva (a szilva és a gomba nagyságától függően, a lényeg, töltsük meg jól a kalapot), gombánként egy szelet bacon.
A megtisztított gombának a közepét megtöltjük az aszalt szilva szemekkel,
Egy-egy szelet baconnel beborítjuk
Sütőtálba tesszük és 220 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
Grillen is süthetjük, ilyenkor arra kell figyelni, hogy először a bacon összeillesztésénél helyezzük a grillre, majd 5-6 perc után fordítsuk meg.