Citrom kocka

Citrom kocka

Persze az előző bejegyzésben bemutatott citromkrém nem véletlen készült, sütibe szántam, mert valami igazán citromosat akartam készíteni, rég nem ettem, hiszen sok helyen citrom van citrom torta, de vajas krémmel… Ez a citrom kocka nem tartalmaz glutént sem tejet.

Ez a süti remek felhasználása a maradék tojásfehérjének, mert az alapja az úgynevezett fehér piskóta, ami csak tojásfehérjéből készül. A csavar most csak annyi, hogy normál liszt helyett mandula liszt került bele.

Citrom kockaHozzávalók: 6 tojásfehérje (nekem még a karácsonyi bejgli sütésből volt a fagyasztóban), 7 evőkanál mandulaliszt, 6 evőkanál eritrit, 1 csapott evőkanál tápióka keményítő, 1 teáskanál szódabikarbóna
A krém: citromkrém A tetejére magas kakaótartalmú csokireszelék

A piskótához a tojásfehérjét habbá verem, hozzáadom az édesítőt és kemény habot verek belőle. A mandulalisztet elkevertem a szódabikarbónával és a tápióka keményítővel és egy lapát segítségével beleforgatom a habba. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. Most egy nagyobb tepsibe öntöttem, mintha piskótatekercset akarnék sütni. Így a végeredmény egy kb fél cm vastag piskóta lett, amiből szépen fel tudtam rétegezni a kockát. Ízlés dolga, de én jobban szeretem ezt a megoldást 🙂

Citrom kockaA tetejét reszelt csokival szórtam meg, magas kakaótartalmú, tejmentes, cukormentes csokival.

Citrom kockaVigyázat, nagyon citromos! 🙂

Citrom kocka

Pin It

Vélemény, hozzászólás?