Quinoa puding, tejmentesen a 31. Blogkóstolóra

Quinoa puding, tejmentesen a 31. Blogkóstolóra

Elérkezett az újabb Blogkóstoló játék és most olyan blogon jártam, amit még nem fedeztem eddig fel magamnak… Ezért (is) jó játszani 🙂

A 31. blogkóstoló fordulóra Serpenyővirtuóz blog írójának a szervezésében került sor, a sorsoláson pedig az Ízőrző blogot kaptam, ahol örömmel fedeztem fel számos általam is kedvelt alapanyagot, köztük a quinoát.
A quinoa, a közhiedelemmel ellentétben nem gabona, hanem a libatopfélék családjába tartozó növény magja, melyet már sok-sok évvel ezelőtt is ismertek például Peruban. Ezek az apró magok tartalmazzák az összes aminosavat, tele van fehérjékkel és kiváló vas-, magnézium-, E vitamin-, kálium- és rost forrás. Nem véletlen az inkák aranyának is hívják.
Íze telt, kicsit talán dió ízű, de remekül használható akár köretnek, akár édességnek. Fontos, felhasználás előtt érdemes beáztatni, mert ha nem előáztatott quinoát veszünk, hatalmasat csalódunk, mert az apró magokat, keserű védőréteg borítja a madarak ellen.

No, a kis quinoa kisokos után nézzük a quinoa pudingot, Ízőrzőtől 🙂

Quinoa puding, tejmentesen a 31. BlogkóstolóraHozzávalók: 125 g quinoa, 5 dl kókusztej, 1,5 dl víz, csipet só, ízlés szerint eritrit, gyümölcs, fahéj – nálam került még bele 2 dl cocomas habbá verve

Én előáztatott fehér quionát vettem, így valóban nem kellett áztatni. Felöntöttem a kókusztejjel és a vízzel, bár őszinte leszek egy kicsit sokalltam a folyadék mennyiséget, hiszen én úgy tanultam, hogy a quinoa elkészítéséhez 1,5 – 2 szeres mennyiségű folyadék kell, de hallgattam a receptre… Hozzáadtam a sót és felforraltam. Forrás után lefedtem és puhára főztem, majd hagytam állni kicsit. Még forrón belekevertem eritritet, és a fagyos áfonya felét.

Az íze finom volt, de az állagával nem voltam kibékülve 🙂 Így felvertem 2 dl cocomast habnak és amikor kihűlt hozzákevertem. A gyümölccsel rétegezve pohárban tálaltam.

Quinoa puding, tejmentesen a 31. BlogkóstolóraQuinoa puding, tejmentesen a 31. Blogkóstolóra

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?