
A mangó nem csak kiváló gyümölcs, de szerintem remek alapanyag, ha egy kicsit különlegesebbet szeretnénk sütni-főzni. Én előszeretettel használom meleg salátákba, hal és csirke ételekhez. Most ez utóbbi készült, a lehető legegyszerűbb változatban.
Miért épp mangó? Az igazság nagyon prózai: mert épp akciós volt az egyik bolthálózatban 🙂 Viccet félretéve, a mangónak számos jó tulajdonságot tulajdonítanak: gyomorvédő enzimeket tartalmaz, csökkenti a vér koleszterin szintjét, béta karotinban gazdag, így remek kálium forrás. Magas a vas, magnézium, foszfor és kálcium tartalma, ez utóbbi miatt tejet nem fogyasztóknak, kifejezetten ajánlott. Található még benne A-provitamin, B1, B2 és E vitamin. Ugye meggyőztelek? 🙂
Hozzávalók: 4 db csirkecomb felső része, filézve, 1 db mangó, 1 db vegyszermentes citrom, só, és egy kevés marokkói csirke fűszerkeverék (só, fokhagyma, fahéj, paprika, gyömbér, koriander, szegfűszeg, cayenne bors, római kömény, sáfrányos szeklice)
Köret: pirított zöldségek: zeller szár, zeller, répa, paprika, gomba, póréhagyma
A csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és egy-egy csík mangót helyezünk bele (kissé megdézsmálva, de elosztottam benne az felcsíkozott mangót)
Feltekerjük és hústűvel megtűzzük. Sütőzacskóba tesszük és a bele pakoljuk mellé a felkarikázott citromot.
180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Majd kicsomagoljuk és grill fokozaton ízlés szerint ropogósra sütjük.
A zöldségeket kókuszolajon enyhén sózva, frissen őrölt borskeverékkel megszórva lepirítjuk.
Mivel a csirke sütéséhez nem használtunk zsiradékot, így fogyókúrába, IR diétába is beilleszthető. Fogyaszthatják glutén-, tej- és laktózmentesen táplálkozók, valamint paleo diétát tartók is.