Azt hiszem ez a palacsinta a diétás palacsinták királynője 🙂 Nincs benne cukor, mégis édes, nincs benne liszt mégis jó állaga van, tejtermék sem került bele, mégis krémes…
Régi barátság van köztem és az édesburgonya között, hogy miért kedvelem annyira, arról itt írtam. Az hogy édességet csinálok belőle azzal kezdődött, hogy először köretnek képzeltem el egy batátás palacsintát és annyira jól sikerült, hogy gondoltam ez só és fűszerek nélkül is remekül megállja a helyét 🙂 A végeredményt most megosztom a nagyérdeművel is 🙂
Hozzávalók: 20 dkg párolt édesburgonya, 2 tojás, 1 teáskanál útifűmaghéj, kókuszolaj a sütéshez
Pároló betétbe tettem a meghámozott, felkockázott édesburgonyát és 15 perc alatt puhára pároltam. Kevésbé lesz vizes, mintha főzném, ezért ez a módszer nekem nagyon bevált. Robotgéppel felvertem a tojásokat, hozzáadtam az édesburgonyát, végül az útifűmaghéjat és jól kikevertem.
Tapadásmentes tepsibe egy késhegynyi kókuszolajat tettem és és kis halmokat csurgattam bele a masszából. Mindkét oldalát aranybarnára sütöttem.
Magában is finom, de lekvárral, fahéjas édesítővel, mézzel vagy épp almapürével is meg lehet bolondítani.