Főzelék és egy becsapós fasírt golyó :)

Főzelék és egy becsapós fasírt golyó :)

Vannak olyan napok, amikor gyorsan kell valami vacsorára, méghozzá annyira gyorsan, hogy a fagyasztóból sincs idő kiengedni a darált húst 🙂 Így jártam ma is…

Azt tudtam, hogy főzelék lesz a vacsora és gondolatban rá is készültem, hogy fasírtot csinálok mellé, de elfelejtettem kiolvasztani a darált húst. Aztán eszembe jutott, hogy nemrég vásároltam egy zabfasírt port, kipróbálásra. Ebből készült a feltét, aminek egy szépséghibája van, sajnos a fasírtpor búzasikért tartalmaz, így GM diétába nem beilleszthető, de egy húsmentes napra aki nem cölis, annak kifejezetten jó választás. Nagyon ízletes (tökéletes vega fasírt) és rendkívül egyszerűen elkészíthető!

Főzelék és egy becsapós fasírt golyó :)Hozzávalók: 40 dkg sárgarépa-brokkoli-karfiol mix, 1 doboz Yoya (nem szójás, nem cukros) natúr joghurt, 2 evőkanál rizsliszt, só, csipet oreganó, 0,5 l víz
1 csomag zabfasírt por, 0,25 l víz, olaj a sütéshez

A zöldségeket a fél liter vízben, ízlés szerint sózva feltettem főni, mikor megpuhultak a doboz (tejmentes) joghurtban elkevertem a lisztet, tettem bele egy csipet oreganót és a forrásban lévő zöldségekhez kevertem. Megvártam, hogy újra felforrjon és onnantól számítva még 5 percig főztem.
A zabfasírt port elkevertem a vízzel, 5 percig állni hagytam. Golyókat formáztam belőle és kevés olajon serpenyőben kisütöttem. A serpenyőben időnként megforgattam őket, hogy minden oldalról szép színt kapjanak, majd papírtörlőre szedtem ki.
Annyira jó ízű fasírt golyókat gyártottam, hogy ezentúl mindig lesz itthon ilyen por, mert remek gyors vacsorát lehet készíteni vele.

Főzelék és egy becsapós fasírt golyó :)

Pin It

Vélemény, hozzászólás?