Vegán chilis bab

Vegán chilis bab

Annyiféle chilis bab recept létezik, ahány csillag van az égen, nekem is megvan a saját receptem rá, de most épp valami másra vágytam… A vegán chilis bab receptekkel két bajom volt:

az egyik simán kihagyták a húst, ami akkor már nem is biztos, hogy annyira laktató, a másik recept áradatban pedig szójával van pótolva a hús, amit én annyira nem kedvelek. A chilis babot viszont nagyon 🙂 Lehet nem kutakodtam elég sokáig, de bevallom amikor a negyedik recept jött velem szemben simán, csak húsmentesen, akkor úgy döntöttem megyek a saját fejem után 🙂 A végeredményt tekintve jól tettem, P. aki itthon a nagy húsos, sem hiányolt semmit a vacsoránál.
Laktató, ízletes és nagyon tápláló, hús helyett főtt gesztenye került a vegán chilis babomba.

Vegán chilis babHozzávalók: 40 dkg natúr bab konzerv, 40 dkg főtt natúr gesztenye, 1 piros és 1 sárga kaliforniai paprika, 1 moruga chili (vigyázat nagyon erős ezt ízlés szerinti chili fajtával lehet helyettesíteni), 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg hámozott paradicsom konzerv, 4-5 evőkanál olívaolaj, só, bors, 1/2 mokkáskanál őrölt római kömény, 1/2 mokkáskanál őrölt koriander, 1 teáskanál cayenne bors, 1 evőkanál füstölt pirospaprika

A hagymát apró kockákra vágtam és az olajon megdinszteltem. A paprikákat is összevágtam kockára és a hagymához adtam, majd következet az apróra vágott gesztenye és a bab. Felöntöttem annyi vízzel ami épp ellepte, sóztam, és 20 percig épp gyöngyözve, mint a levest szoktuk főztem. A paradicsom konzervben lévő paradicsomokat is apróra vágtam és a levével együtt a babhoz adtam. Összeforraltam, fűszereztem.
Mivel én a normál chilis babot is tejföllel szerettem, így most erre is került egy kevés tejföl pótló 🙂

Vegán chilis babVegán chilis bab

Pin It

Vélemény, hozzászólás?