Kókusztejes lazacleves

Kókusztejes lazacleves

Ennek a levesnek az alapötletét egy kedves ismerősömtől kaptam, amit akkor el is készítettem, majd egy most egy kissé már a saját szánk ízére formálva teszem közkinccsé.

Egy jól elkészített kókuszos lazaclevessel akár a karácsonyi menüt is megreformálhatjuk, ráadásul ezt az ételt remekül elő lehet készíteni, majd 5 perc alatt frissen tálalni. Azt gondolom a karácsonyi vacsoránál ez is egy fontos szempont, én nem szeretem a konyhában tölteni a napot, hiszen annyi más teendő is van.

Ez a leves is azok közé az ételek közé tartozik, amik szinte bármilyen diétába beilleszthetők.
Bár elkészíthető konzerv ananászból is, de én mindenképp javaslom hozzá a friss ananászt, sokkal finomabb, a cukor illetve szénhidrát tartalma pedig ég és föld a kettőnek 🙂

Kókusztejes lazaclevesHozzávalók: 1 db ananász, 200 g lazacfilé (bőr nélkül!), 1 doboz kókusztej, 2 dl víz, 1 citrom reszelt héja (vegyszermentes), fél citrom kifacsart leve, 1 édes hagyma, 2 duci gerezd fokhagyma, 1 csokor friss koriander, só, őrölt chili – ízlés szerint, csipet őrölt koriander

A lazacot kockára vágjuk és megsózzuk, a fél citrom levét rányomjuk és lefedve betesszük a hűtőbe.
A kókusztejet fazékba öntjük, ha jó sűrű, adunk hozzá 2 dl vizet. Vékony csíkokra vágjuk a hagymát és nagyon vékony szeletekre a fokhagymát. Az ananászt megtisztítjuk, felkockázzuk. Ezeket beletesszük a kókusztejbe, belereszeljük a citromhéjat és felforraljuk. Ezután félretesszük, had érjenek össze az ízek.
Tálalás előtt a kókusztejet ismét felforraljuk, nem kell, hogy zubogjon, gyöngyözve főzzük és beletesszük a lazac kockákat, valamint a koriander zöld kivételével a fűszereket. 5 perc után elzárjuk a főzőalkalmatosságot és az apróra vágott koriander 2/3 részét belekeverjük a levesbe. A megmaradt koriander zölddel a tányéron szórjuk meg a kókusztejes lazaclevest.

Kókusztejes lazacleves

Pin It

Vélemény, hozzászólás?