Maradt néhány kiflim, de rajtam kívül senki nincs oda úgy igazán a mákos gubáért… Én nagyon szeretem, ahogy a mákos dolgokat úgy általában. P. azt mondta ez a mákos guba sétálós változata, így már neki is tetszik 🙂
Elkészíthető gluténmentes kifliből vagy süthetünk hozzá paleo guba rudakat, én már régóta alapvetően tejmentesen készítem a gubát.
Hozzávalók: 5 kifli, 15 dkg darált mák, 3 evőkanál 5szörös édesítő, 1 evőkanál vaníliás xilit, 2 dl sárgabarack lekvár, 2,5 dl forró víz, tálaláshoz porXukor
A kifliket vagy guba rudakat felkarikázom, megszórom a mákkal, édesítőkkel és összekeverem. Vízforralóban felforralom a vizet és ezzel leöntöm a kifliket, alaposan elkeverem, majd hozzáadom a lekvárt is. A muffin papírokba, szokásos 12 darabos sütőforma, elosztom a mákos guba alapot. Alaposan megpakolom a formákat, ez nem fog felemelkedni.
Előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt összesütöm.
A gluténmentes kifliket a Tündér Tanya, a vaníliás xilitet az Ataisz biztosított a recepthez, köszönet érte 🙂