Vegán almás palacsinta

Vegán almás palacsinta

Az almás palacsinta a gyors desszertek közé, vagyis egészen pontosan a “most azonnal ennék valami fincsit” kategóriába tartozik nálam. Ráadásul ezt mindenki szereti itthon, így amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy…

Többféle verzióban megtalálható már a blogon, van Ramsay módra, van paleo, stb érkezzen most a vegán változat, ami ráadásul glutén és cukormentes is a tej és tojás mellőzése mellett.

Hozzávalók: 15 dkg csicseriborsó liszt, 5 dkg köles liszt, 2 dkg sütőpor, egy csipet fekete Himalája só, ízlés szerint édesítő én 3 dkg negyedannyi édesítőt tettem bele, víz, 2 db savanykás zöld alma

Az almát meghámoztam (a héjából készültek a rózsák a tányérra 🙂 ), nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A liszteket összekevertem, beleszórtam a többi hozzávalót és annyi vízzel öntöttem fel, hogy egy sűrű palacsintatésztát kapjak. Belekevertem az almát és már sütöttem is.
Tapadásmentes serpenyőbe kanállal adagolom, egy evőkanál, hagyom, hogy kissé szétterüljön. Amikor lukacskák jelennek meg a felületén megfordítom.
Fahéjas por eritrittel vagy ízlés szerint cukorral, édesítővel tálalható.

Vegán almás palacsinta

Pin It

Vélemény, hozzászólás?