A tojásmentes piskóta alapvetően egy izgalmas kérdés, de paleo lisztekkel készítve különösen. Nem véletlen esett a választásom az Éléskamra omlós piskóta lisztkeverékére, amikor kíséretezésbe fogtam, tudtam, ha valamivel, ezzel biztosan sikerül 🙂
Nem állítom, hogy pont ugyanolyan, de a tészta szerkezete nagyon emlékeztet a piskótára, nekem Édsanya vizes piskótáját juttatta eszembe…
Ilyen a piskóta elvágva:
Picit emelkedik csak meg, így ha magas tortát tervezünk érdemes kisebb formába sütni.
Ezt az adagot és egy 16 cm-es formában sütöttem.
Hozzávalók: 125 g Éléskamra omlós piskóta lisztkeverék, 7 evőkanál olvadt kókuszolaj, 14 evőkanál víz, 80 g eritrit, 7 g foszfátmentes sütőpor, 1 teáskanál friss citromlé
Habverővel összekevertem a kókuszolajat, a vizet és az édesítőt, majd belekevertem a sütőport és hozzáadtam a citromlét. Legvégül kevertem bele a lisztet, a vizes elegybe folyamatosan ment a habverő, ahogy fokozatosan szórtam a lisztet hozzá.
A masszát belesimítottam egy sütőpapírral bélelt formába és állni hagytam, míg a sütő felmelegedett 180 fokra.
Az evőkanál nem jó mértékegység tudom, kb sűrű nokedli tészta állagúnak kell lennie.. Ilyen volt sütés előtt:
180 fokos sütőben 30 percet sült, de tűpróbával érdemes ellenőrizni.
Ez a tortácska most gesztenyével lett töltve, amihez a gesztenyemasszát cocomassal és ízlés szerint édesítővel (én 5 szem vízzel elturmixolt datolyával) kevertem ki