Töltött krumpli

töltött krumpli

Bár mindig a friss hozzávalók fontosságáról pampogok, vannak ételek, amik úgy finomak, ahogy vannak, bár elkészíthetném friss alapanyagból, ehhez a recepthez már nosztalgiából sincs kedvem hozzányúlni.

Valamikor réges-régen, mikor még az önálló élet szárnypróbálgatásos időszakát kezdtem, volt nekem egy szomszéd nénim, Erzsike, aki az évek alatt pótnagymamává avanzsált, az én Nagyim már nem élt, az unokája külföldön volt, a lánya is messze lakott, így kiegészítettük egymást. Tündéri és nagyon fiatalos 70 feletti hölgy volt, igen jól főzött és mindenben számíthattunk egymásra. Tőle tanultam ezt a töltött krumplit, ami gyorsan kész van és tényleg finom!

töltött krumpliPersze nincs új a nap alatt, biztos Ti is szoktatok akár ilyet, akár hasonlót készíteni, sőt, fel lehetne ezt a tölteléket frissíteni, igényesebbé tenni, de higgyetek nekem, ez így jó, ahogy van 🙂

Hozzávalók: 6 db héjában főtt közepes méretű burgonya, 1 (jó minőségű!) vagdalthús konzerv (én találtam egy olyat, ami vagdalthús csülökkel, azóta ebből készítem, nagyon finom), 2 dl tejfől, 1 tojás, 2 ek mustár, 2 ek ketchup, ízlés szerint, só, bors, majoránna.

A burgonyát sós vízben héjában megfőztem, majd meghámoztam. Az alját picit kiegyenesítettem mindegyiknek, majd a tetejéről levágtam egy-egy kis kalapkának valót, ezeket félre tettem és kiskanállal mélyedést készítettem mindegyikbe.

töltött krumpliA konzerv húst alaposan kikavarom a tojással, mustárral, ketchuppal, fűszerekkel és a mélyedésekbe halmozom, jó púposan. Tűzálló tálat pici zsiradékkal kikenek, én libazsírt használok ilyenre, és beleültetem a burgonyákat. A köztes helyekre el szoktam dugdosni az aljáról levágott lapocskákat, arra is teszek egy pici hús halmot. A kalapok helyükre helyezése után meglocsolom a halmokat tejföllel. 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sül. Salátával remek vacsora.

töltött krumpli

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?