Tepszis krumpli

tepsis krumpli

…avagy tepsis krumpli Anyós módra 🙂 Igen, igen, valóban tepszis az a tepsis, nem írtam el, feléjük így mondják, és én imádom a tájszólásukat! Ahogy időnként azokat az egyszerű és nem éppen diétás ételeket is, amit készítenek…

Mivel nagyon szeretem a krumplis ételeket, így ez az étel is elnyerte a tetszésem, bár aki kalóriákat, szénhidrátot szeretne számolni, most hagyja abba az olvasást, mert ebben az egy tányérra jutó kalória több, mint amit megszámlálhatnánk az egész ebéd vagy vacsora idő alatt. Viszont az íze valami fergeteges, teszem hozzá, hogy mind a szalonna, mind a kolbász saját készítés, sőt, a kolbász egyenesen a füstölőből érkezett a tepsibe, akarom mondani tepszibe, na 🙂

Hozzávalók: 1 kg hámozott, karikára vágott krumpli, 3 fej hagyma, 1 szál kolbász (úgy kb 35-40 cm), sózott szalonna (egyenesen a sózóból, még füstölés előtt), füstölt szalonna. Jó nagy adag türelem, hogy amikor a konyhát már elárasztják az illatok, de még nincs kész az étel, ne kapjuk ki a sütőből 🙂

tepsis krumpliA megpucolt hagymát csak félbevágjuk, ez kerül a tepsi aljára, rá a karikára vágott krumpli (“tudod, csak úgy kicsit lucskosan” – tehát a vízből csepegő kézzel merjük át a tepsibe), ezt viszonylag egyenletesen elrendezzük, aztán a csíkokra vágott és bevagdosott szalonnákat vegyesen elrendezzük, a kolbász darabokat is bevagdossuk és elrendezzük a tepsin, majd így ahogy van bedugjuk a sütőbe és kb. 200 fokon 50-60 perc alatt megsütjük.

tepsis krumpliCsendben jegyzem meg, van aki köretként eszi, személy szerint én egy kis kenyérrel és tejföllel szeretem

tepsis krumpliDe az biztos, aki szereti az ízes sült krumplit, a szalonnát és a kolbászt, az ebben az egytálételben nem fog csalódni!

tepsis krumpli

Pin It

Vélemény, hozzászólás?