Harcsa-soufflé búzacsírás palacsintában

Harcsa soufflé búzacsírás palacsintában

Az idén még nem volt játék 🙂 Pedig már egészen 10 nap is eltelt az új évből… No, ezt gyorsan bepótolandó, rákattantam a Select food blogra, ahol Aliz blog születésnapi játékra invitálja olvasóit. Már írtam, hogy szeretem a blogját, leginkább a sok-sok halas illetve a portugál receptjei nyűgöznek le, de még nem igazán vállalkoztam egyikre sem.

Itt a remek alkalom, most belevágok. Mivel a születésnap 16-ára esik, így adta magát, hogy az általa január 16-án feltett receptek közül mazsolázok. Szerettem volna egészen stílszerűen a 2009. január 16., azaz az indulás napjáról választani valamit, de félre navigáltam magam és a 2010. január 16-án posztolt Csacsihal-soufflé annyira levett a lábamról, hogy az előző év receptjei közül egyik sem tudott meggyőzni 🙂

A recepten annyit változtattam, hogy feleztem a mennyiségeket, mert nekünk sok lett volna 1 kg halból elkészíteni, valamint csacsihal épp nem lakik a hűtőmben, viszont komolyabb mennyiségű filézett szürke harcsa igen, így ebből készült a soufflé.

Hozzávalók: 1/2 kg harcsa filé, 1 db kicsi lilahagyma, 1 gerezd fokhagyma,olívaolaj, kapor, petrezselyemzöld, fehérbor, 2 db tojássárgája, 3 db tojásfehérje, só
a palacsintához: 50 g búzaliszt, 50 g búzatönköly liszt, 1 db tojás, 1 ek szárított búzacsíra, 3 dl tej, csipet só (a palacsintából elkészült a teljes mennyiség, mert abból úgysem tudok soha eleget sütni, ráadásul holnap szombat, remek reggeli alapanyag)

Kezdésnek kikevertem a palacsinta tésztát, ezzel én nem sokat szoktam bíbelődni, megy a tálba a tojás, a liszt, a búzacsíra, a só, fele mennyiségű tej, alaposan elkeverem, majd a maradék tejet folyamatos keverés közben adagolom a masszához, amíg szép sima alapanyagom lesz. Amikor ez megvan, félreteszem.

Itt fürdőznek a harcsa darabkák a borban:

Harcsa soufflé búzacsírás palacsintábanA hagymát, fokhagymát nagyon apróra vágtam, majd olajon megfuttattam, hozzáadtam a haldarabokat, fűszert és a bort. Így párolódott az előírt 10 percig, közepes hőfokon.
A haldarabkákat a fakanál segítségével összetörtem, és belekevertem a  tojások sárgáját, ezzel párolva még 5 percig.
Amikor ezzel is megvoltam, jött a tojásfehérjéből a szép kemény hab, én a halat kevertem a fehérjébe szép nagy mozdulatokkal, majd egy szilikon őzgerinc formába öntöttem az egészet, és betoltam az előmelegített 180 fokos sütőbe.

Így ment a sütőbe:

Harcsa soufflé búzacsírás palacsintábanNekem 25 percet sült a megadott 20 helyett, de ugye erről már sokszor írtam, sütő és sütő között nagy különbségek vannak, oda kell figyelni.

Harcsa soufflé búzacsírás palacsintábanZárójeles megjegyzés: ez annyira jól néz ki és annyira finom már így is, hogy a palacsinta csak felesleges plusz 🙂

Amíg a soufflé sült, a szokásos módon kisütöttem a palacsintákat,
amikbe két-két darab suofflét helyezve, salátával és búzacsírával tálaltam.

Harcsa soufflé búzacsírás palacsintábanKedves Select food Aliz! Köszönöm a játékot és a receptet is! Isteni finom volt! 🙂
Ezúton is kívánok még sok-sok boldog blog évet!

Harcsa soufflé búzacsírás palacsintában

Pin It

Vélemény, hozzászólás?