Nyáron nagyon sokszor sütök borított szilvás pitét, szaftos, könnyű és nagyon finom. Megpróbáltam fagyasztott szilvából, de be kellett látnom, nem az igazi, viszont nagyon szerettem volna valami finom szilvásat.
Nos ez egy nagyon szilvás, nagyon finom torta, aszalt szilvával és egy kis csokival, fahéjjal a tésztában, szilvalekváros sajtkrémmel…
Drága jó Édsanyám azt mondta, az idén ültessünk még két szilvafát 🙂 Lassan, de biztosan hét szilvafás nemes, na jó csak gazda leszek, ha így folytatom 🙂 Viszont még egy ilyen süti és Párom is hajlandó lesz végre nekiállni az aszaló építésének 🙂
Tudok valamit, ugye? 🙂
Hozzávalók: 2 db 175 gr-os szilvás joghurt, 1 bögre (2,5 dl) nád cukor, 1,5 bögre liszt, 0,5 bögre olaj, 2 db tojás, 1 cs sütőpor, 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg aszalt szilva, csipet só és egy kávékanál fahéj.
Minden bögrében megadott mértékegység 2,5 dl-es bögrére vonatkozik!
Krém: 250 gr natúr krémsajt (én házilag készítem, itt megtalálod), 10 dkg szilvalekvár (én gyömbéres szilvalekvárt raktam bele), ha édesebbre szeretnéd, akkor 5-10 dkg porcukor
A joghurtot, olajat és a tojás sárgáját alaposan kikeverem, és folyamatos keverés közben hozzáadagolom a cukrot, majd apránként a lisztet, a sütőport, sót. Beleforgatom az összetört étcsokoládét és az apróra vágott aszalt szilvát. Végül a tojásfehérjét kemény habbá verem és hozzákeverem a tésztához.
Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütöm, nekem kb 40 perc.
Amikor kihűlt a torta kettévágom megkenem a krémmel és összeillesztés után az egész tortát bevonom vele.
Mivel ez a torta tavaly Valentin napra készült, így szív alakú formában sült és a tetejére szívecskék kerültek díszítésnek.