Amióta a blog Facebook oldalán a Húsvétra való tekintettel kitettem ezt a fejlécképet, több üzenetet is kaptam, hogy írjak ezekről a tojásokról. Most ezeknek a kéréseknek szeretnék eleget tenni, nekünk ez volt tavaly a Húsvéti vendégváró asztalunk.
A csibék gondolom ismerősek, én is az interneten láttam őket tavaly, aztán a megvalósítás már egyedi volt, mert receptet bevallom nem kerestem hozzá, maradtam a jól bevált saját recepteknél. Illetve ezek annyira egyszerűek, hogy szinte recept sem nagyon kell hozzá 🙂
Csibe tojások és a nyuszi:
Itt a meghámozott kemény tojásoknak csak pici talpat vágtam, hogy stabilan álljanak.
a fű: medvehagyma,
a csibék: szárnya petrezselyemlevél, fejük tormakrémből formált golyó (de ez lehet egy kis maradék krumplipüré is), a csőr sárgarépa szelet 1/6-od része, a szemük fekete bors szem
a nyuszi: szeme, orra fekete bors szem, bajsza snidling szálakból van, füle zsálya levél
Csibék a tojásból:
A felénél kicsit feljebb megcakkoztam a tojások fehérjét, majd kettéválasztottam őket és kiszedtem egy tálba a sárgáját. Természetesen itt is vágtam egy pici egyenes talpat a tojásoknak, hogy stabilan álljanak. A tojások sárgájából + 2 egész főtt tojásból tojáskrémet készítettem. 8 tojáshoz (8 sárgája, 2 fehérje alaposan összetörve), 1 evőkanál mustár, 1 tubus natúr campingsajt, só, fehér bors A tojáskrémet aztán szép magasan feltöltöttem a tojás aljába és rátettem a tetejét. A pipik szeme itt is szemes bors, csőrük a répa karika egy pici szelete.
Ugye, hogy nem ördöngösség? 🙂 Szerintem érdemes elkészíteni, nagyon jól mutatott az asztalon