Szivárványos pudingtorta

Szivárványos pudingtorta

Hazaérve a szombati piacozásból rájöttem, hogy annyira lefoglalt a virágos standokban való gyönyörködés, hogy elfelejtettem tojást venni. Tojás nélkül pedig kevés finomság készíthető… Na jó, annyira nem kevés, de hirtelen ez volt a legkézenfekvőbb megoldás:

Pudingtorta lesz a hétvégi desszert!

Ha már puding is meg torta is, akkor legyen sok, mert biztos gyorsan fog fogyni, hiszen meleg van, jól esik a hűs édesség, és ha már sokat csinálok, akkor legyen színes. Hát nagyjából ennek a gondolatmenetnek az eredménye lett ez a pudingtorta, ami természetesen bármilyen verzióban elkészíthető, én a 28 cm kapcsos tortaformámat töltöttem meg vele.

Szivárványos pudingtortaHozzávalók: 2,4 l tej, 4 csomag pudingpor – én 1 csokoládés, 3 vaníliásat használtam, de ez ízlés szerint variálható -, 5 x 3 evőkanál nádcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 7 evőkanál teljes kiőrlésű tönköly dara, aszalt eper 5-6 szem, 0,25 dl mandula szörp, 0,25 dl meggy szörp

legalulra készült egy az átlagosnál sűrűbb tejbegríz, én ebből a darából 5 evőkanállal szoktam rakni ha csak tejbegrízként esszük, most 7 került bele, hogy stabil alja legyen a tortának. A következő réteg a csoki puding, ami fél liter tejjel és 3 evőkanál cukorral készült, majd a zöld csík következett, ehhez 4,5 dl tej, 0,5 dl mandula szörp és egy vaníliás cukor, 3 evőkanál cukorral került, így lett zöld. A rózsaszín réteg ugyanígy készült, de 0,5 dl meggy szörppel. A felső réteg pedig vanília puding, amibe belekevertem az apróra vágott aszalt epret.
Az egyes pudingok között nem vártam meg míg teljesen kihűlnek, nagyjából 10 percenként főztem a következő adagot és forrón öntöttem is rá az előző rétegre, hogy jól összeálljon. A sütőformát háztartási fóliával béleltem ki, biztos ami biztos alapon 🙂 A kész tortát miután teljesen kihűlt, egy éjszakára hűtőbe raktam.

Szivárványos pudingtortaNagyon hűsítő, igazán mutatós édesség, nálunk nagy sikere volt. Nagy előnye a melegben, hogy nem kell sütőt bekapcsolni. Friss eperrel tálaltam.

Szivárványos pudingtorta

Pin It

Vélemény, hozzászólás?