Medvehagymás kocka – pestoval

Medvehagymás kocka

Hirtelen jött ötlettől vezérelve készült ez a sós rágcsálnivaló, mikor az előző bejegyzésben szereplő omlós sajtos rudak tésztáját nyújtottam megláttam a konyhapulton egy kevés maradék medvehagyma pestot…

Így történt, hogy az újabb adag tészta, már kifejezetten ehhez készült. Már ezért érdemes volt pestot készíteni 🙂 A tésztája az omlós sajtos rúdé, belül pedig vékony rétegben bújik meg a medvehagyma pesto, kizárólag ínyenceknek 🙂

Medvehagymás kockaHozzávalók: 1/2 kg liszt, 25 dkg vaj, 2 evőkanál zsír, 1 kávéskanál só, 175 g tejföl, kb 2 evőkanál medvehagyma pesto, 1 tojás a lekenéshez, sajt a tetejére

A tésztát az itt leírtaknak megfelelően elkészítem, majd amikor nyújtottam, ketté vettem. Egyforma vékony lapokat nyújtottam belőle (kb 1-1,5 mm) majd az egyik lapot nagyon vékonyan megkentem a medvehagyma pestoval, a másik lapot pedig ráborítottam az megkent tésztára. Kicsit megnyomkodtam, majd lekentem a tojással, megszórtam sajttal és kockákra vágtam. Előmelegített 180 fokos sütőben pirosra sütöttem.

Medvehagymás kockaA pesto miatt kicsit sósabb, mint a sajtos rúd, de fantasztikusan finom, igazi ínyenc falatka 🙂

Medvehagymás kocka

Pin It

Vélemény, hozzászólás?