Nem tudtam eldönteni, hogy aranygaluskát vagy kalácsot süssek, így arra gondoltam sütök diós kalácsot. Nagy sikere lett, senkit nem zavart, hogy paleo lisztből készült…
Már írtam az Éléskamra paleo liszt keverékek nagyszerűségéről, sőt a keltes élmény lisztkeverék is szerepel már a blogon, most újra ebből sütöttem. A diós kalács remek választás volt részemről, agy baj volt vele, roppant gyorsan elfogyott… Sebaj, jön hamarosan az aranygaluska 🙂
Hozzávalók: 150 g keltes élmény lisztkeverék, 3 tojássárgája, 40 ml mandula tejszín, 15 ml citromlé, fél citrom (vegyszermentes) rezelt héja, 1 evőkanál hideg víz, 20 g eritrit, 20 g kókuszolaj, 5 dkg darált dió, 2 evőkanál eritrittel elkeverve
A tojássárgáját elkevertem a tejszínnel, hozzáadtam a citromlét, majd az eritritet és a kókuszolajat. Összekevertem a liszttel és ekkor én még úgy láttam, hogy kell bele pici folyadék, így adtam hozzá egy evőkanál vizet, de ezt mindenképp a végére érdemes hagyni, nem biztos, hogy kell. Alaposan összegyúrtam és 20 percre a hűtőbe tettem.
Pihenés után 3 részre vettem a tészták, tglalapokat nyújtottam és ezeket feltekertem, így lett meg a 3 fonat. Sütőpapírra szórtam a diót és ebbel beleforgattam a tésztákat, utána fontam meg. A sütőpapírral kibéleltem a kis formát és beletettem a kalácskát.
180 fokos sütőben 30 percig sütöttem.
Én még mindig törni szeletem a kalácsot 🙂