Tudom, nem egy megszokott párosítás a tészta és a lecsó, de ha tarhonyával vagy rizzsel lehet enni, sőt van aki nokedlivel tálalja, akkor tésztával is 🙂 Ráadásul a tegnapi esős, borongós időjárásban jólesett bekapcsolni a sütőt 🙂
Készíthető GM-, vagy paleo tésztával, durum tésztával, tehát bármilyen diétába beilleszthető. Én tálaláskor fokhagymával megbolondított totu tejfölt (így készítem) tettem a tetejére, de növényi tejföllel akár vegán vacsora is lehet.
Remek maradék lecsó felhasználására is. Lecsó recepteket pedig ezen az oldalon tudsz hozzá válogatni, ha nincs bevált saját recepted 🙂
Az uborka lehet hozzá kovászos vagy akár csemege is.
Hozzávalók: 25 dkg tészta, két adag jó szaftos lecsó, a tálaláshoz, tejföl, totu vagy növényi tejföl
Tésztából érdemes olyat választani, ami jó barátágban áll a szaftos dolgokkal, tehát például amit egy pörkölthöz főznél… Szarvacska, rövid cső, csavart metélt, stb.
Sós forró vízben fél keményre főztem a tésztát, amit nem szűrtem le, hanem egy szűrőkanállal átszedtem a felét a tepszibe. Rátettem a maradék lecsót, majd a tészta másik felét.
Lefedtem és 160 fokos sütőben 20 perc alatt tulajdonképp csak összemelegítettem.
Színes, igazi nyárutóra való ebéd vagy vacsora, nekünk nagyon ízlett 🙂