Vegán céklafasírt – glutén-, tej-, tojásmentes

Vegán céklafasírt

A céklafasírt sokak kedvence lehet, vegán formájában allergén mentes is, ráadásként kipróbáltam, akár serpenyőben, akár sütőben is megsüthető, ez utóbbi változat pedig azoknak is kedvez, akik zsiradékmentesen étkeznek.

Szeretem a különböző zöldségfasírtokat, de nem szeretem, hogy sok esetben tele vannak tömve liszttel vagy pékáruval, valamint most kifejezett kérés volt, hogy olyan zöldségfasírt készüljön ami vegán, tehát a tojás sem kaphatott szerepet benne.

Bevallom, volt egy két kudarcba forduló kísérletem, szétesett cékla romok, vérben, akarom mondani cékla lében fürdő konyha, mire a végeredmény összeállt 🙂 De érdemes volt vele kísérletezni, mert a végeredmény nagyon finom! Ha szereted a céklát, ezt mindenképp próbáld ki!

Vegán céklafasírt Hozzávalók: 30 dkg cékla, 15 dkg burgonya, 15 dkg vörös lencse, mentes morzsa vagy durvára darált zabpehely a forgatáshoz, só, bors, őrölt koriander és cayenne bors

Sós vízben megfőztem a vörös lencsét, lecsepegtettem és turmixoltam. Ezután belereszeltem a nyers burgonyát és a céklát. Alaposan összekevertem, fűszereztem és formára gyúrtam. Lehet kerek, ovális vagy akár kis gombóc is. Mentes morzsába forgattam és serpenyőben kevés olajon kisütöttem.

A második adagot sütőpapíron, 180 fokos légkeveréses sütőben sütöttem, 20 perc után átforgattam őket és még 10 percig sültek.

Köretnek vörös lencsét adtam hozzá, curryvel és a forró lencsében elkevert aszalt vörös áfonyával fűszerezve.
A vörös lencsét az Ataisz webáruházában szereztem be 🙂

Vegán céklafasírtEgy kis fokhagymás mártogatóssal kiegészítve, fejedelmi lakoma 🙂

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?