Szilvás batyuk, glutén-, tej- és cukormentesen

Szilvás batyuk, glutén-, tej- és cukormentesen

Szilvás batyu, de egy kicsit rafinált töltelékkel, méghozzá a vörösborban sült szilvámmal 🙂
Annyira nagyon finom, hogy nem tudom így meddig fog kitartani a szilva készletem 🙂

Ahogy a vörösborban sült szilva receptjénél is írtam, ez bizony édességnek is kiváló. Természetesen el lehet készíteni hagyományos kelt tésztával is, ahhoz ezt a receptet ajánlom.
Én most is a keltes élmény paleo lisztkeverékből készítettem.

Szilvás batyuk, glutén-, tej- és cukormentesenHozzávalók: 20 dkg Éléskamra – keltes élmény lisztkeverék, 4 tojás + 1 tojás a kenegetéshez, 110 ml víz, 40 g eritrit, 40 ml friss citromlé, egy citrom reszelt héja, 50 g kókuszolaj
Töltelék: vörösborban sült szilva

Kikeverem a tojásokat az eritrittel, a citromlével, hozzáadom az olajat és a vizet, elkeverem, legvégül keverem hozzá a lisztet és a citromhéjat. Egy picit a megszokottnál itt “keményebbre” vettem a tésztát, de csak egy kis víz csökkentéssel, nem nehéz elkeverni.
Félre teszem és egy órát pihenni hagyom. Utána 6 részre vettem a tésztát és nedves kézzel először gombócokat formáztam, majd nagyjából kerekre nyújtottam őket

Szilvás batyuk, glutén-, tej- és cukormentesenA kinyújtott tészta közepére halmoztam a szilvát, megkentem körbe felvert tojással és négy helyen felcsípve a tésztát középen összefogtam. A maradék tojással egy picit kívülről is megkentem.

Előmelegített 180 fokos sütőben 10 percig, utána 160 fokra visszavéve még kb 20 percig sütöttem.

Szilvás batyuk, glutén-, tej- és cukormentesen

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?