Brokkoli püréleves

Brokkoli püréleves

Nyáron sokszor hanyagoljuk a levest, ha készítünk akkor pedig hűsítő, friss, sokszor inkább hideg, nyers leveseket. De beköszönt az ősz, bizony jól esnek a meleg, tartalmas levesek. Aktuális kedvencem a brokkoli püré leves…

A napokban a mentes étkezéssel kapcsolatban beszélgettünk egy live videóban (FB oldalamon megnézhetitek), ahol elhangzott a kérdés, hogy hogy készülhet mentesen gyümölcsmártás. Már ott is elmondtam, hogy csak megszokás és tévhit, hogy minden gyümölcsmártásba kell tejtermék és liszt… Ugyanezt tudom elmondani a levesekről is, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben nem krémlevesnek, hanem pürélevesnek hívjuk, de ez utóbbiba nincs szükségünk sem tejtermékre, sem lisztfélére, nagyon finom krémes, sűrű és nem utolsó sorban a diéták nagy részébe beilleszthető leves készíthető!
Az tény, hogy így több zöldségre van szükség, de a zöldségekre a szervezetünknek is szüksége van.
Ebben a levesben a brokkoli mellé egy kis alma került, ami a karakterest ízt lágyította a levesnek egyedi ízvilágot adott és nem utolsó sorban a sűrítésébe is besegített. Érdemes erre a célra kevésbé édes almát választani.

Brokkoli pürélevesHozzávalók: 50 dkg brokkoli, 1 nagy alma, só, bors, szerecsendió, 1 gerezd fokhagyma, 1 l víz

A brokkolit megmosom, rózsáira szedem, a szárát (ha nem fás) szintén feldarabolom. Sós vízben felteszem főni, a fokhagyma gerezddel együtt, fedő alatt puhára főzöm. Amikor puha, beledarabolom az almát, összeturmixolom, hozzáadom a fűszereket, felforralom és már készen is van.
Ízlés szerint leves gyönggyel (vigyázat, a legtöbb tartalmaz tejet is!), fűszeres kenyérkockával, batáta chipsszel, cékla chipsszel (a képen is azzal van) vagy akár sült sonkával is tálalható

Brokkoli püréleves

Pin It

Vélemény, hozzászólás?