Van már tökfőzelék receptem, de az egy nagyon hagyományos, tejes, tejfölös változat. Ez pedig egy nagyon diétás tökfőzelék, tulajdonképp csak az nem eheti, aki a tököt vagy kaprot nem eszi…
Nem sorolnám fel az összes diétát, de kiemelem, hogy ebben a főzelékben a tökön kívül, víz és tápióka keményítő van, így nem csak diétások, táplálékallergiások, de vegánok is nyugodt szívvel fogyaszthatják.
Lehet a következő kérdés az lesz, jó lehet-e valami, ha ennyire diétás? A válasz egyértelmű lesz, ha megkóstolod, de nekünk nagyon ízlett és nekem feltét nélkül is tökéletes vacsora volt.
Hozzávalók: 1 kg tök, 1 csomag kapor, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál tápióka keményítő, só, 2 evőkanál olíva olaj, víz
Nem sózom előre le a tököt, hanem a meleg olajra teszem, a lásban megsózom és lefedve, de időnként átkeverve megdinsztelem.
Felöntöm annyi vízzel amennyi éppen ellepi, és megfőzöm. Mikor puha (de nem szétfőtt), akkor az egyharmadát kiveszem, 1 evőkanál tápióka keményítővel összeturmixolom és visszateszem a lábasba. Összeforralom, hozzáadom a kaprot és a citromlét és már tálalhatom is.
Én mindig teszek egy pici friss kaprot is tálaláskor rá.