Grissini – paleo

Grissini - paleo

Valami sósra vágytam, de nem puha pogácsára, hanem olyan igazi ropogósra. Sokféle ötlet megfordult a fejemben, de végül a ropogós, olasz kenyérrudacska győzött, bár még soha nem sütöttem, ráadásul ez ugye glutén- és tejmentes verzió…

Az ötlet megszületését hamarosan tett követte, legnagyobb kihívás az volt, hogy találjak otthon némi magot, amit a tésztába tehetek, hogy fokozzam a ropogós élmény… Nem jártam sikerrel, mag készleteim épp kifogytak, de nem adtam fel 🙂 Eszembe jutott, hogy van nekem Éléskamra Sokmagos paleo bagett lisztkeverékem, így megmenekült a projekt.
Alap lisztként is az Éléskamra lisztjében gondolkodtam, de az Enyhén sózott nyújtható tészta lisztben. Így végül kevertem a kettőt és lett egy szuper alapom!

Grissini - paleoHozzávalók: 150 g enyhén sózott nyújtható lisztkeverék, 100 g sokmagos paleo bagett lisztkeverék, 4 tojás, 80 g olvadt kókuszzsír, 30 ml citromlé, 50 ml víz, 1 teáskanál só (ízlés szerint)

Azzal kezdtem, hogy a tojásokat felvertem és kb egy fél tojásnyit (úgy két evőkanál) félretettem, majd ezzel kenegettem a rudacskákat.
A felvert tojásokhoz hozzáadtam a vizet, a folyékony kókuszzsírt elkevertem, majd a lisztkeverékeket elkevertem egymással, majd a sóval és a tojásos alappal jól eldolgoztam.
Fél órára hűvös helyre tettem.
Pihentetés után szilikon lapon jól átgyúrtam (ha nincs szilikon lap, mindenképp alá kell lisztezni) és utána is jó szolgálatot tett a szilikon, hiszen azon sokkal egyszerűbb volt kisodorni a rudakat. Diónyi tésztát vettem a kezembe, meggyúrtam kicsit, majd rudacskává sodortam. Minél vékonyabbra sikerül, annál ropogósabb lesz 🙂
Sütőpapírral leterített sütőrácsra raktam a rudakat, lekentem tojással és 200 fokos sütőbe tettem. 200 fokon 5 percig sütöttem, aztán 180 fokra visszavéve még 15 percig.

Grissini - paleo

Pin It

Vélemény, hozzászólás?