Spenótos “túrós” kosárka – glutén- és tejmentes

Spenótos "túrós" kosárka - glutén- és tejmentes

Ismét a keltes élmény lisztkeverékkel “játszottam”, nem tehetek róla, egyszerűen beleszerettem ebbe a lisztkeverékbe, mert annyira egyszerű és könnyű vele dolgozni. A spenótos kosárka régi vágyam volt…

A túró és a spenót régen is több receptem alapanyaga volt, én nagyon szeretem ezt a párosítást. Most totuval (tojásfehérje túró) helyettesítve a túrót is igen ízletes íz kombináció. Kelt tészta kosárkába töltve akár vendégvárónak is finom és mutatós, de nálunk majd a karácsonyi asztalon is helyet kap, lazacsaláta lesz mellé.

Spenótos "túrós" kosárka - glutén- és tejmentesHozzávalók: 10 dkg keltes élmény lisztkeverék, 2 tojás, 10 ml citromlé, 60 ml víz, 15 g kacsazsír, nagy csipet só
Töltelék: 100 g totu, 50 g totu krém, 100 g bébi spenót, 1 mokkáskanál citromlé, só, bors, szerecsendió

Felvertem a tojásokat, hozzáadtam a citromlét, a vizet, a sót és a folyékony állagú kacsazsírt és alaposan elkevertem. A lisztet is hozzákevertem és fél órára a hűtőbe tettem. Pihentetés után apró gombócokat formáltam belőle, amiket a tenyeremben kör alakú lapokra nyomtam és a muffin formába igazgattam.
A töltelékhez csíkokra vágtam a spenótleveleket, a totut elkevertem a krémmel és a citromlével, fűszereztem és a spenótleveleket is belekevertem.
A tésztakosarakat megtöltöttem, szélüket tojással lekentem és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöttem.
Spenótos "túrós" kosárka - glutén- és tejmentesSpenótos "túrós" kosárka - glutén- és tejmentes

Pin It

Vélemény, hozzászólás?