Vajkrém helyett – kenőke tojásfehérje rúdból

Vajkrém helyett - kenőke tojásfehérje rúdból

Aki nem fogyaszt tejet és tejterméket, bizony sokszor álldogálhat a hűtő előtt, hogy mit is kenjen a szendvicsére… Igaz ez kezdő paleósokra és tejfehérje (kazein) allergia miatt kezdő diétázókra egyaránt. Ez a recept nekik szól, de bátran ajánlom sportolóknak is fehérje tartalma miatt.

Nekem bizony nagy problémát jelentett, hogy mit reggelizzek, mit kenjek a szendvicsre, az első időkben… Szégyen vagy sem, imádtam a sajtkrémeket, vajkrémeket, nekem tökéletes reggeli volt egy kis zöldséggel. Ez a kenőke egy remek alternatíva, ráadásul bárhogy ízesíthető igény szerint, én csak egy ötletet adok vele, utána ízlés és fantázia szab határt az elkészítésében. Mivel szeretem a pikáns, csípős ízeket, most pepperonival készült…. Mellé pedig egy paleo zsemle, most épp bagett formában készítve, recept ugyanaz, csak hosszabbra formázva.

Vajkrém helyett - kenőke tojásfehérje rúdbólHozzávalók: 1 tojásfehérje rúd, 1 evőkanál füstölt pirospaprika, 1 teáskanál cayenne bors, só, bors ízlés szerint, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, színes pepperoni paprika

Minden hozzávalót beletettem a késes betétű robotgépbe és összemixeltem.
Remek, kenhető szendvics alap, de önmagában is finom sok zöldséggel. Ha egy kis vízzel tovább hígítom, akkor zöldségekhez vagy chipshez készülhet belőle mártogatós is.
2-3 napig a hűtőben zárt dobozban jól tárolható.

Vajkrém helyett - kenőke tojásfehérje rúdból

 

 

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?