Még mindig lapul a fagyasztóban néhány doboz tojásfehérje, amit szép lassan elhasználok… Ez a kakaós szilvás piskóta igazán finomra sikerült, kellemes napfényes vasárnapi délutánunkon remekül megkoronázta a teraszon elfogyasztott kávézás élményét 🙂
Készült már tojásfehérjéből több minden, rántotta muffin vagy épp totu, de most megmutatom, hogy remek glutén- és tejmentes piskóta is készíthető belőle.
Hozzávalók: 6 tojásfehérje, 5 evőkanál barna rizsliszt, 1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 evőkanál tápióka keményítő (lehet kukorica vagy burgonya keményítő is), 4 evőkanál 5x édesítő, 6-8 szem magozott szilva – ez utóbbi most magozva félbevágva a fagyasztóban várta a sorsát :), fahéj
A tojásfehérjéket kemény habbá vertem a robotgéppel, majd beleadagoltam az édesítőt, kanalaként, úgy hogy folyamatosan ment a gép, után ezzel a módszerrel a lisztet, majd a keményítőt, végül a kakaóport. A fagyos szilvákat meghempergettem fahéjban. A masszát szilikon kalács formába öntöttem, a közepére belenyomkodtam a fagyos szilva felét egy sorban, majd következő sorban a tetejére is tettem, közvetlen a szilvák felé a második sort.
180 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt sült meg, de tűpróbával ellenőrizhető hogy tökéletes-e!
PorXukorral megszórva tálaltam. Ha előre tudom, hogy ilyen fantasztikusan jó idő lesz ma, akkor egy kis vanília fagyival is készülök mellé, jól illet volna hozzá 🙂